Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocuklar için sporun önemi nedir? Çocuklar hangi yaşta hangi sporu yapabilir?

Çocuklar için sporun önemi nedir? Çocuklar hangi yaşta hangi sporu yapabilir?

Hareket etmek ve spor yapmak zayıflamak isteyenlerin ve sağlıklı yaşam tarzı benimseyenlerin günlük rutinleri arasında. Küçükler için de önem taşıyan spor, çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden gelişimine katkıda bulunuyor. Peki çocuklar için hangi yaşta hangi sporlar uygun?

Yaşam

23.01.2024, 19:34

Spor çocuklar için faydalı mı? Çocuklar hangi sporları yapabilir? Aileler spor konusunda çocukları nasıl desteklemeli? İşte cevaplar...

Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı hareket etmek. İster spor salonları olsun ister doğa yürüyüşleri, her yaştan insan spor yaparak daha zinde hisseder. Spor, çocuklar için ise farklı olumlu etkiler yapıyor. 

Eylem Tok ve oğlu konuşulurken estetik doktoru baba Bülent Cihantimur... Haberi Görüntüle

SPOR FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK GELİŞİMİ DESTEKLER

Spor çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden gelişimine de katkıda bulunur. Bireysel sporlar; özgüven ve sorumluluk duygusunun gelişimine katkıda bulunurken takım sporları paylaşmayı ve yardımlaşmayı geliştirir. Spor yapan bir çocuk zamanı doğru kullanmayı öğrenir. Bu da okul başarısı etkiler. 

Düzenli spor alışkanlığı ile çocuğun dayanıklılığı artar, kemik gelişimi olumlu yönde etkilenir, kilo kontrolü sağlanır. Spor ile aşırı kilo sonucunda erişkin dönemde gelişebilecek kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı gibi sağlık problemleri önlenebilir. 

İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ! BEDAŞ ve AYEDAŞ 26 MART SALI o... Haberi Görüntüle

5-7 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR HANGİ SPORLARI YAPMALI?

5 ile 7 yaş arasındaki dönemde çocuklar koşma, atlama, zıplama, yüzme gibi bütün vücut hareketlerini içine alan, büyük kas gruplarını çalıştıran aktiviteleri tercih etmeli. Bu dönemde yaratıcılığı ve araştırmayı geliştirici oyunlar, basit figürler içeren dans ve folklor aktiviteleri desteklenebilir. 

Aldatıldığı iddia edilmişti! Prenses Kate Middleton boşanıyor mu? Haberi Görüntüle

8-9 YAŞ BİSİKLET SÜRMEK İÇİN İDEAL

8-9 yaş civarında ise bisiklete, takım sporlara, temel spor hareketlerinin öğrenilmesine yönelik aktivitelere, kompleks figürler içeren dans ve folklor aktivitelerine başlanabilir. 

Ceyda Düvenci 8 yıllık evliliği sonrasında yeni bir aşka yelken... Haberi Görüntüle

TAKIM SPORLARI 10 YAŞINDAN SONRA

Yarışma tarzı bireysel ve takım sporlarına, grup aktivitelerine 10 yaşından sonra ağırlık verilebilir.

Jimnastik, futbol, basketbol, voleybol, atletizm, tenis, kayak için 9-11 yaş, güreş için 12 yaş, bisiklet için 14 yaş, halter için 15-16 yaş, boks için ise 17 yaşlar uygun olacaktır.

Aileler spor konusunda çocuğuna örnek olmalı. Çocuğunu cesaretlendirmeli ama baskı kurmamalı. Yapıcı eleştirilerle çocuğa destek olmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading