Yandex Metrica

Çocuklar camiden niçin korkar? Çocuğu gürültü yaptığı için azarlamak en büyük yanlış!

Çocuklar camiden niçin korkar? Çocuğu gürültü yaptığı için azarlamak en büyük yanlış!

Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte camilerde Kur'an-ı Kerim kursları da verilmeye başlandı. Bu kurslarda dinimizi öğrenen çocuklar yeni arkadaşlıklar kurarak keyifli vakit geçiriyor. Tabi camiye gitmekten çekinen baz çocuklar da var. Aslında çocuklar camiden değil, gürültüden rahatsız olup kendilerini azarlayan yaşlılardan çekiniyor.

Yaşam

02.04.2024, 16:48

Çocuklara cami nasıl sevdirilir? Çocuklar neden camiden korkar? İşte cevaplar...

Yaz tatilinin gelmesiyle okullarda sessizlik hakimken camiler ise cıvıl cıvıl. Kur'an- Kerim kurslarının başlamasıyla birlikte aileler, en doğru dini bilgileri almaları için çocuklarını camilere gönderiyor. Çocuklar yeni arkadaşlıklar edinip yeni bilgiler öğrenecekleri için hem mutlu hem heyecanlı. Ancak aralarında camilerden korkanlar da var.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

CAMİYE GELEN ÇOCUKLARI AZARLAMAYIN

Anne babasının yanında ilk kez camiye gelen çocuklar heyecanla oradan oraya koşturup yankılanan sesini dinlemeyi çok seviyor. Tabi bu durum sessizce ibadet yapan bazı yetişkinleri sinirlendiriyor. Özellikle yaşlılardan, ilk kez buraya gelen çocukları azarlayanlar bile var. İşte bu durum minik yavruları korkutup camilerden soğutuyor.

İSKİ SU KESİNTİSİ: 11-12 Nisan İstanbul su kesintisi listesi yayınlandı! Üsküdar, Tuzla, Maltepe, Kadıköy... İSKİ SU KESİNTİSİ: 11-12 Nisan İstanbul su kesintisi listesi yayınlandı!... Haberi Görüntüle

KIRILAN ÇOCUK, DİNE NEFRET BESLEYEBİLİR

Cami hocaları, çocukları azarlamanın yanlış olduğu görüşünde. Çünkü kalbi kırılan, camiden kovulan hatta bazen dayak dahi yiyen bu çocuklar camiden uzaklaşıyor hatta İslam dinine karşı nefret besleyecek duruma gelebiliyor.

Yapılması gereken aslında çok basit, o da çocukları sevmek. Camiye gelen çocuklara sert davranmamak ve gürültü yapan çocuklara da ikramda bulunmak, caminin sevdirilmesini sağlar.

20 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 20 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

CAMİYE GİDERKEN ÇOCUKLARINIZI DA GÖTÜRÜN

Camiye giden ebeveynler çocuklarını da beraberlerinde götürmeli, yanlarında oturtup namazın adabını, erkânını, kılınışını onlara öğretmeli.

Fatih Sultan Mehmed'in şu cümlesini unutmayın! "Camide namaz kılarken arka saflarda gülüşen, koşturan çocuk sesleri yoksa,gelecek nesiller adına korkun...!"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading