Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çocuk gelişiminin en kritik dönemi 0-3 yaş! Bu dönemde çocuğun kişilik özellikleri şekilleniyor!

Çocuk gelişiminin en kritik dönemi 0-3 yaş! Bu dönemde çocuğun kişilik özellikleri şekilleniyor!

Çocuk yetiştirmek, geleceğe bir birey hazırlamak çok zor bir iş. Hem güzel ahlaklı hem sağlam karakterli hem de başarılı olması için aile içinde verilen eğitim çok önemli. Özellikle kişilik temellerinin atıldığı 0-3 yaş arasına dikkat etmek gerekiyor.

Yaşam

23.01.2024, 19:32

Çocuğun kişilik temelleri ne zaman atılır? 0-3 yaş arasında çocukların duygusal ve fiziki gelişimi nasıl olur? Aileler 0-3 yaş arasındaki çocuklarına nasıl yaklaşmalı? İşte cevaplar...

Çocuklar doğdukları andan itibaren sadece fiziki değil aynı zamanda sosyal çevresinin de etkisi altında kalır. İlk öğrenmeyi, içinde büyüdüğü aile ve toplumdaki gelişmeler ile gerçekleştirir. Olayları, kuralları ve değerleri gözlemleyerek öğrenir. 

Aile ortamında gördükleri, yaşadıkları, çocuğun kişilik özelliklerinin belirlenmesindeki en önemli etkenlerden biri. Çocuklar, ailesinin bedensel özelliklerini taşıdığı gibi, düşüncelerini, inançlarını, tutumlarını, davranışlarını da taşır.

Bahar Öztan'ın ölümü sonrası sanat camiası yasta! Yeşilçam'ın Gamzeli Güzeli'ne... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUN KİŞİLİK TEMELLERİ 0-3 YAŞ ARASINDA ATILIR

Bir çocuğun kişiliğinin temellerinin atıldığı 0-3 yaş dönemi Bilişsel gelişim, Psiko-Motor gelişim, Dil gelişimi, Psiko-seksüel gelişim, Ahlak gelişimi, ve Sosyal-Duygusal gelişim olarak incelenir. Bu dönemde çocuklarınızın takip etme, tutma, yakalama, emekleme, sallanma reflekslerini güçlendirmelisiniz.

0-3 yaş dönemi çocuğunuzun duyularının işlevselliğini kontrol etmeli ve gelişimini takip etmelisiniz. Kaşık tutması, elbiselerini giymesi, oyun şeklinde diş fırçalaması gibi becerilerini geliştirmesi için onu  teşvik etmelisiniz.

En az lise mezunu olan adayların dikkatine! Akbank müjdeli haberi... Haberi Görüntüle

TUVALET EĞİTİMİ İÇİN ACELE ETMEYİN

Tuvalet eğitimine başlamadan önce çocuk bilişsel olarak buna hazırlanmalı, neden tuvalete gitmesi gerektiği ona anlatılmalı. Tuvalet eğitimi için çocuğun kas gelişimi ve kontrolü yeterli olgunluğa ulaşmış olmalı. 

Squid Game yıldızına hapis şoku! Cinsel istismardan suçulu bulundu! Haberi Görüntüle

AHLAK KURALLARI NET VE TUTARLI OLMALI

Çocuk eğitiminde önemli bir diğer nokta ahlak gelişimidir. Bu konuda kurallar açık, net, tutarlı ve sürekli olmalıdır. Kurallar anne babanın ruhsal durumuna göre değişmemelidir.

Eser Yenenler'in diyeti çok konuşuldu! 3 haftada 138 kilodan bakın... Haberi Görüntüle

FİZİKSEL CEZAYA ASLA BAŞVURMAYIN

Ceza ise çocuk bir şeyin yanlış olduğunu bildiği halde yaptığı durumlarda sorumluluk bilinci gelişsin diye verilebilir. Ancak fiziksel ceza, baskı, benlik algısını zedeleyici cezalar verilmemelidir. En etkili ceza yöntemi, çocuğun yaptığı yanlışın yine çocuğa düzelttirilmesi olacaktır.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading