Yandex Metrica

"Çocuğum kitap okumayı sevmiyor!" Anne babalar, kitap okuma konusunda çocuğa rol model olmalı!

"Çocuğum kitap okumayı sevmiyor!" Anne babalar, kitap okuma konusunda çocuğa rol model olmalı!

Kitap okumak toplumumuzda ne yazık ki çok yaygın değil. Çocukluktan kazanılan bu alışkanlık, anne babanın rol model olmasıyla da yakından alakalı. Ebeveynlerin çocuklara kitap okumayı sevdirmek için bazı uygulamalar yapması yeterli.

Yaşam

23.01.2024, 19:34

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır? Çocuğun kitap okumayı sevmesi için  anne babalar ne yapmalı? İşte cevaplar...

Kitap okumak, faydalı olduğu bilinse de bir türlü alışkanlık haline getirilemiyor. Yetişkinlerde unutkanlık ve bunama gibi bazı hastalıkların önüne geçen kitap okuma, çocukların ise okul başarısını doğrudan etkiliyor.

Ailelerin, çocuğa kitap okuma konusunda yardım etmesi gerekebilir. Bunun bir alışkanlık haline gelmesi için evde bazı uygulamalar yapılması şart. 

Aldığı dondurmadan çıkan şey şoke etti! İşte Alişan'ı çıldırtan o görüntü Aldığı dondurmadan çıkan şey şoke etti! İşte Alişan'ı çıldırtan o... Haberi Görüntüle

ORTAK KİTAP OKUMA SAATİ BELİRLEYİN

Ev içinde aile üyelerinin tümüne uyan bir okuma zamanı belirleyebilirsiniz. Bu saat, çocuğunuzun uyku vaktinden hemen önce olursa daha çok verim alırsınız. 

Okuma için bir yer seçmek ve herkesin rahat edebileceği bir kitap okuma mekanı yaratmak da bu eylemden zevk alınmasını sağlar. 

Uraz Kaygılaroğlu'nu öpücüklere boğmuştu! Nesrin Cevadzade fiziğine laf söyleyenlere Zeki Müren videosuyla cevap verdi Uraz Kaygılaroğlu'nu öpücüklere boğmuştu! Nesrin Cevadzade fiziğine laf söyleyenlere Zeki... Haberi Görüntüle

AİLE ÜYELERİ BİRBİRİNE KİTAP OKUYABİLİR

Aile üyeleri birbirine kitap okuyabilir. Her gün dönüşümlü olarak bir kişi diğerlerine kitap okuyabilir. Okumaya başlamadan önce, kitabın başlığından, yazarından ve varsa çizerinden biraz bahsedin ve onlara kitabın tam olarak ne ile ilgili olabileceği gibi çeşitli sorular sorun. Okudukça da hikayenin nasıl ilerleyebileceğini beraber tartışın.

Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video paylaştı Geçtiğimiz hafta babasını kaybetmişti! Oyuncu Damla Ersubaşı yeni bir video... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞUN ÇEVRESİ KİTAP VE DERGİLERLE DOLU OLSUN

Evinizi kitap, dergi, gazete, yemek kitapları, hobi kitapları, çizimli kitaplar gibi pek çok türde okunacak şeyle doldurun, bu kitaplar çocuğunuzun etrafında ve yetişebileceği yükseklikte olsun.

Rüyada tarih görmek ne demek? Rüyada doğum tarihi görmek neye işaret eder? Rüyada tarih görmek ne demek? Rüyada doğum tarihi görmek neye... Haberi Görüntüle

ANNE BABALAR DA KİTAP OKUMALI

Anne baba olarak siz de kitap okumayı alışkanlık haline getirin ve çocuğunuz sizi kitap okurken görsün. 

Çocuğunuzun okumaktan en keyif aldığı kitaplarını yakın çevresinde bulundurun. Böylece istediği zamanlarda bu kitapları rahatça okuyabilir ve ve okumayı daha çok sevmeye başlayabilir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading