Yandex Metrica

"Çocuğum internette neler yapıyor?" Telefonu olan çocuklar nasıl takip edilmeli?

"Çocuğum internette neler yapıyor?" Telefonu olan çocuklar nasıl takip edilmeli?

Çocuklar büyüdükçe ve teknolojiyle içli dışlı hale geldikçe ailelerin endişeleri de artıyor. Çocuğunun internette neler yaptığını merak eden bazı ebeveynler, onun telefonunu bile karıştırıyor. Aslında çocukla sağlıklı bir iletişim kurulduğu ve merak edilen konular uygun bir dille çocuğa sorulduğu takdirde telefon veya bilgisayar karıştırmaya gerek kalmaz. Çünkü aşırı şüpheci yaklaşımlar çocuğu yalan söylemeye teşvik eder.

Yaşam

27.03.2024, 00:30

Çocukların telefon ve bilgisayarı karıştırılmalı mı? Çocuk nasıl takip edilmeli? Çocuğu arkadaş seçimi konusunda yönlendirmek doğru mu? İşte cevaplar...

İnternet çağında yaşıyor olmamız her zaman bir fırsat gibi görünse de aslında çocuklarımız için birçok riski de beraberinde getiriyor. Ellerinden tablet, telefon ve bilgisayar düşmeyen çocuklar birçok içeriğe maruz kalıyor. 

Gazetecilerden kaçacak delik aradı! Hülya Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu sevgilisiyle yakalandı! Gazetecilerden kaçacak delik aradı! Hülya Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu sevgilisiyle... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARIN TELEFONLARI KARIŞTIRILMALI MI? 

Aileleri endişelendiren bu durum bazı takip mekanizmalarını devreye sokabiliyor. Çocuklarından habersiz tablet ve telefonları karıştıran aileleri ise uzmanlar uyarıyor. Aslında yapılması gereken hafiyelik değil, dürüst bir bağ ile kurulan iletişim. Çocuğa sıcak ve samimi bir dille nereye, kimlerle, ne zaman gittiği ve ne zaman döneceği gibi bilgiler, onları yalana zorlamadan elde edilebilir.

Uzmanlar çocuğa ait olan teknolojik cihazların çok ciddi özel durumlar dışında asla karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor. Eğer bir ebeveyn yine de telefon karıştırmış ve çocuğuna da yakalanmışsa, ona doğruyu söylemesi gerekiyor. 

Dünya bu cezayı konuşuyor! Ünlü rapçi İran'da idam cezasına mahkum edildi! Dünya bu cezayı konuşuyor! Ünlü rapçi İran'da idam cezasına mahkum... Haberi Görüntüle

ÇOCUĞA, ARKADAŞI KÖTÜLENMEMELİ

Büyüme çağındaki çocuğun arkadaş seçimi de kritik bir nokta. Ve burada dikkat edilmesi gereken şey, çocuğa arkadaşını kötülememek. Çünkü özellikle bir ergen için arkadaşı da tercihleri de vazgeçilmezdir. Eğer aile, çocuğun bir arkadaşından hoşlanmıyorsa olumsuzlukları uygun bir dille aktarabilir, karar ve sonuçlarının kendisine ait olduğu gibi ifadelerle sorumluluk alması sağlanabilir. 

Şu nokta hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, çocuğa karşı takınılan şüpheci tutumlar güvensiz aile ortamının ortaya çıkmasının en büyük sebebi. Aşırı kuşkulu, eleştirel ve suçlayıcı yaklaşımlar çocukları ve gençleri ne yazık ki yalan söylemeye itebiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading