Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çizgi film seçerken nelere dikkat etmeli? Şiddet, cinsellik ve doğaüstü olaylar içeren çizgi filmleri çocuklardan uzak tutun!

Çizgi film seçerken nelere dikkat etmeli? Şiddet, cinsellik ve doğaüstü olaylar içeren çizgi filmleri çocuklardan uzak tutun!

Hepimiz küçükken çizgi filmler izleyerek eğlenceli vakit geçirdik. Beğendiğimiz karakterlere özendiğimiz bile oldu bazen. Çünkü çizgi filmler çocuk olmanın bir parçası. Peki çocuklarımıza bu tarz filmleri izletirken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Yaşam

19.02.2024, 04:08

Çocuklara ne tür çizgi filmler izletilmeli? Çizgi film seçerken nelere dikkat edilmeli? Çizgi filmlerdeki hangi unsurlar çocukları tehdit eder? İşte cevaplar...

Çocukların hayatının bir parçası olan çizgi filmler eğlenmenin en kısa ve keyifli yolu. Rengarenk çizimler, karakterler ve efektler ile çocuğu etkisi altına alan bu filmler kimi zaman olumsuz içerikler de barındırabiliyor.

Verdikleri mesajlarla çocukların gelişimini yönlendirebilen çizgi filmleri seçerken bir hayli dikkatli olmakta fayda var. Özellikle şiddet içeren filmler çocuğun gelişimine kötü yönde bir katkı sunuyor.

Rüyada dosya görmek ne demek? Rüyada evrak dosyası görmek neye... Haberi Görüntüle

6 YAŞINA KADAR EĞİTİCİ FİLMLER İZLETEBİLİRSİNİZ

2-6 yaş arasındaki çocuklara izletilecek olan film gerçeklikten uzak olmamalı. Anlaşılabilir basitlikte ve yeni kavramları öğretebilecek nitelikteki filmleri bu dönemde izletebilirsiniz. 

Var Böyle Tipler hesabıyla ünlenmişlerdi! Milyonluk vurgun yapan Kıvanç Talu... Haberi Görüntüle

7 YAŞINDAN SONRA HAYAL- GERÇEK AYRIMINI YAPABİLİR

7 yaşından sonra ise çocuk hayal ve gerçek arasında ayrım yapabilir. Bu sebeple 7 yaş üzeri çocuklara gerçeküstü öğeler taşıyan çizgi filmler izletilebilir. Ancak çizgi filme fazla maruz kalmanın çocuğun hayal gücünü etkileyeceği ve dikkat dağınıklığı yaratabileceği unutulmamalı.

EYT'yi kaçıranlara müjde! 40 yaş ve üstü emeklilik hayali kuranlar... Haberi Görüntüle

ÇİZGİ FİLMLERDE ŞİDDET İÇEREN ÖGELER OLMAMALI

Çizgi filmler, şiddet öğeleri taşımamalı, ölen, yaralanan karakterler olmamalı, doğaüstü olaylar içermemeli, eğitici olmalı, alay etme, korkutma gibi davranışlar bulunmamalı, renkli ve eğlendirici şarkılar içermeli, cinsellik ögesi barındırmamalı.

22 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA YARIM SAAT YETER

Pedagoglara göre çocukların çizgi film izleme süreleri yaşına göre değişkenlik gösteriyor. Çocukların 2 yaşında günde yarım saat, 3 yaşında günde en çok 1 saat, 4-6 yaş arası 1,5-2 saat kadar çizgi film izlemesi normal kabul edilebiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading