Yandex Metrica
SON DAKİKA
Çimenlerinizi kışa hazırlayın! Ekim, çimenleri soğuktan koruma hazırlığı için en ideal ay!

Çimenlerinizi kışa hazırlayın! Ekim, çimenleri soğuktan koruma hazırlığı için en ideal ay!

Bahçeli bir evde oturmak herkese çok cazip gelse de böyle mekanların bakımı aslında pek de kolay bir iş değil. Zira bin bir emekle ekilip büyütülen çim ve çiçekleri özellikle değişen mevsim şartlarından korumak gerekiyor. Soğuk havanın yavaş yavaş kendisini hissettirdiği aylarda bahçe sahiplerinin yapması gereken şeylerden biri ise çimleri muhafaza edebilmek. Bu iş için Ekim ayı kritik önemde.

Yaşam

23.01.2024, 19:54

Çimler soğuktan nasıl korunur? Kış şartları çimenleri nasıl etkiler? Soğuğa karşı çimleri ne zaman koruma altına almak gerekiyor? İşte cevaplar...

Sonbahar sarının tüm tonlarını bizle buluşturan bir dönem. Dökülen yaprakların güzelliğine doyum olmayan bu aylarda romantizma dalıp gerçek dünyadan da kopmamak gerekiyor. Çünkü özellikle yaprakların kapladığı bahçeli evlerde yapılacak bir sürü iş var. Çimleri kışa karşı korumaya almak o işlerden sadece biri. 

Fenomen Yazgül, Esra Ezmeciye anlattıklarıyla kan dondurdu! Ezmeci 'tövbe tövbe'... Haberi Görüntüle

KAZIMA, HAVALANDIRMA VE BİÇME...

İçinde bulunduğumuz Ekim ayı ise bu iş için ideal. Soğuklar tam anlamıyla ısırmaya başlamadan hazırlıklara koyulmak hem bahçe sahibi hem de bin bir emekle büyütülen çimenler için faydalı olacaktır. Bu noktada kazıma, havalandırma, biçme ve çimleri toplama gibi görevler bir kenarda bekler. 

Rüyada Cevşen görmek ne demek? Rüyada Cevşen okumak neye işaret... Haberi Görüntüle

KAZIMA YAPILIRKEN GÜÇ KULLANMAYIN

Çimlerin üstündeki saz veya yosunları kaldırmak yapılması gereken ilk ödev. Çünkü bu katman oksijen, su ve besinlerin toprağa ulaşmasını engellediği için çimlere zarar verebilir. Bunu yaparken çok fazla güç kullanmamaya çalışmak lazım. Arkada biraz saz bırakmak çimi korumaya yardım eder. Ardından tırmığın yönünü değiştirip toprağa doğru itmek gerekiyor. Bu da toprağa geri itilen tüm kalıntıları yakalamak için. 

Mahsun J 9. bölüm ne zaman çıkacak? Mahsun J bitti... Haberi Görüntüle

HAVALANDIRMA ÇİMENLERİN SAĞLIKLI OLMASINI SAĞLAR

Toprağın havalandırması da Ekim ayında yapılması gereken önemli bir iş. Çimene motorlu veya manuel bir havalandırıcı ile püskürtme yapmak, oksijenin yüzeyin altına ulaşmasını teşvik edecek ve çim bitkinizin sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELER? Soğan dolması malzemeleri... Haberi Görüntüle

POTASYUM VE FOSFOR İÇEREN YEMLE BESLEME YAPIN

Bu bakımlar yapıldıktan sonra çimleri yaz aylarındaki gibi yüksek nitrojenli bir yemle beslemeye gerek yok, aksi takdirde çimleriniz hastalığa daha yatkın hale gelir. Bunun yerine, yüksek Potasyum ve yüksek Fosfor içeren bir yem kullanmak mantıklı olacaktır. Çünkü bu bileşenler bitkinin genel işlevine yardımcı olacak ve bu kış aylarında ihtiyaç duyacağınız sağlıklı kök gelişimini destekleyecektir.

THY yüzde 25 indirimli bilet kimler alabilir? Hangi tarihlerde kullanılır? Haberi Görüntüle

EKİM'DEN İTİBAREN BİÇME RUTİNİNİ YAVAŞLATIN

Ekim ayında çim biçme rutinini yavaşlatmak ve biçme miktarını azaltmak gerekiyor. Çünkü kış aylarında, sadece beş veya altı haftada bir çimleri biçeceksiniz. 

Soğukların iyice bastırmadığı bu dönemde çiminizi olabildiğince düzenli tutmazsanız, bahar geldiğinde daha fazla sorun yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading