Yandex Metrica

Cennet Çamuru tarifi nedir? Cennet Çamuru nasıl yapılır? 

Cennet Çamuru tarifi nedir? Cennet Çamuru nasıl yapılır? 

Cennet Çamuru Kilis mutfağının lezzetli yiyeceklerindendir. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan Cennet Çamuru tarifi, Kurban Bayramı yaklaşırken en çok arananlar arasına girdi. Peki Cennet Çamuru tarifi nedir? Cennet Çamuru nasıl yapılır? 

Yaşam

06.03.2024, 06:08

Cennet Çamuru, antep fıstığı ve kadayıfla hazırlanan lezzetli bir tariftir. Kilis mutfağından tün Türkiye'ye yayılan Cennet Çamuru künefeye benzemesiyle bilinir. Cennet Çamuru'nun 100 gramında yaklaşık 255 kalori bulunmaktadır. Peki Cennet Çamuru tarifi nedir? Cennet Çamuru nasıl yapılır? 

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

CENNET ÇAMURU TARİFİ NEDİR?

MALZEMELER

300 g kadayıf
125 g tereyağı
1 çay bardağı süt
Kaymak
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
Antep fıstığı

Magazin yaparken magazinlik oldular! Ünlü sunucular canlı yayında birbirine girdi! O anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı! Magazin yaparken magazinlik oldular! Ünlü sunucular canlı yayında birbirine girdi!... Haberi Görüntüle

CENNET ÇAMURU NASIL YAPILIR?

Cennet Çamuru yapmak için öncelikle kadayıfları küçük küçük parçalayın. Tavada erittiğiniz tereyağına kadayıfları koyup güzelce kavurun.

Daha sonra su,süt ve şekeri başka bir tencerede kaynatıp şerbetini hazırlayın.

Kadayıfı ocaktan indirip üzerine hazırladığınız şerbeti ekleyin.

Daha sonra antep fıstığını da karışıma ekleyip yoğurun.

Tatlıyı geniş bir kaba alın ve üzerine kaymak ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading