Yandex Metrica

Buzdolabındaki yiyecekler elektrik kesintisinden nasıl etkilenir? Gıda maddeleri 4 ila 6 saat güvende kalabilir!

Buzdolabındaki yiyecekler elektrik kesintisinden nasıl etkilenir? Gıda maddeleri 4 ila 6 saat güvende kalabilir!

Bulunduğumuz şehirlerde zaman zaman elektrik kesintileri yaşanabiliyor. Teknolojik cihazlar da haliyle bu kesintilerden etkileniyor. Peki içinde birçok yiyecek ve içecek bulunan buzdolapları bu durumdan nasıl etkileniyor hiç düşündünüz mü? İçindeki yiyecekler ısınan ortamda hemen bozuluyor mu?

Yaşam

06.04.2024, 06:47

Elektrik kesintisi buzdolabını nasıl etkiler? Buzdolabındaki besinler elektrik kesintisinden nasıl etkilenir?

Televizyon, fırın, çamaşır ve bulaşık makineleri gibi cihazlar, elektrik kesintisi durumlarında çalışmıyor. Onların yokluğu veya kısa sürede çalışmaması katlanılabilir belki ama elektrik kesintisinden etkilenen buzdolapları, yiyecek ve içecek güvenliği için risk oluşturabilir. 

Gözleri başından 20 kat daha büyük! Akdeniz'de yeni bir canlı bulundu Gözleri başından 20 kat daha büyük! Akdeniz'de yeni bir canlı... Haberi Görüntüle

BESİNLER 4 İLA 6 SAAT GÜVENDE KALIR

Buzdolabı üreticileri, elektrik kesintisi durumunda yiyeceklerin dört ila altı saate kadar güvende kalabileceğini belirtiyor. Bu süreyi uzatmak için ise kesintiden sonra buzdolabının ve derin dondurucunun kapılarını kapalı tutun.

9 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 9 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

ET VE SÜT ÜRÜNLERİ 2 SAATTE BOZULABİLİR

Et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumurtalar, yumuşak peynirler, rendelenmiş peynirler ve süt, sıcaklıkları iki saatten fazla dört santigrat derece veya üzerindeyse bozulabilir.

Bir elektrik kesintisi veya arıza meydana gelirse, çözülme sürecini yavaşlatmak için buz blokları kullanılabilir. Yiyecekleri buz bloklarıyla katmanlayın ve mümkünse soğuk bir torbaya koyun.

Banu Alkan'dan Hadise'nin frikiklerine ağır eleştiri: Hadise demek... Banu Alkan'dan Hadise'nin frikiklerine ağır eleştiri: Hadise demek... Haberi Görüntüle

5 DERECEDEN YÜKSEK SICAKLIKTA BAKTERİ ÜRER

Bakterilerin büyümesini önlemek için bir buzdolabı genellikle beş santigrat derece veya daha düşük bir sıcaklıkta tutulur. Ancak bu istisnai durumlarda yemeğin sekiz dereceye kadar ısınmasına izin verilmesi yeterlidir.

Dondurucuya gelince, herhangi bir yiyecek çözülmeye başlarsa, zararlı bakteriler büyüyebilir, bu nedenle, pişirmeden ve mümkün olan en kısa sürede yemeden önce buzunun tamamen çözülmesi için dondurucudan çıkarın.

Ancak elektrik kesintisi durumunda, dondurularak yenmesi gereken, örneğin dondurma veya donmuş tatlılar gibi çözülmüş yiyecekleri atmanız gerekir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading