Yandex Metrica

DOLAR

32.55

%0.22 expand_less

EURO

34.95

%-0 expand_less

ALTIN

2439.70

%0.19 expand_less

BIST

9716.95

%-0 expand_less

BTC ($)

64593.63

%-0.3 expand_more

Bunun adı gösteriş budalalığı! Baby Shower türü kutlamalara gerçekten gerek var mı?

Bunun adı gösteriş budalalığı! Baby Shower türü kutlamalara gerçekten gerek var mı?

Anne olmak tüm duyguların en üstünde yer alıyor. 9 ay karnında taşıdığı yavrusuna kavuşan kadınlar bu hislerini sosyal medya üzerinden durmadan paylaşıyor. Bu tarz platformlarda çocuğu ile ilgili tüm ilkleri yayınlayan kullanıcılar bazen işin suyunu çıkartıyor. İlk diş, ilk agu, ilk kelime derken, bazı insanların ekmek bile alamadığı günümüz şartlarında maddi kaygısı olmayan annelerin organizasyon şirketleri ile anlaşarak sergilediği gösteriş merakı hayretler içinde bırakıyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:06

Her annenin çocuğu en güzel ve en özeldir. Çocuğunun mutluluğu için en iyisini yapmaya çalışmak iç güdüsel bir istek. Tabi maddi durum, bu isteklerin yerine getirilmesinde çok büyük bir etken. 

Çocuk doğduktan sonra yapılan, en basitinden doğum günü kutlamaları çocuğu mutlu etmek amacında olduğu için bir nebze anlaşılabilir. Ancak daha anne karnındayken yapılan kutlamalar ve akabinde doğum süreci, sonrası, ilk dişi, ilk agusu, ilk kelimesi gibi organizasyonlar bu işin artık bir gösteriş budalalığı olduğunu gösteriyor. 

Yılan hikayesine dönen gelişme! Suphiye Orancı'nın üçüncü kızı Furaye ilk kez konuştu! Söyledikleriyle herkesin ağzını açık bıraktı! Yılan hikayesine dönen gelişme! Suphiye Orancı'nın üçüncü kızı Furaye ilk... Haberi Görüntüle

BABY SHOWER BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE AİT DEĞİL

Mesela maddi kaygısı olmayan kadınların son 10 yıldır pahalı organizasyon şirketleriyle anlaşarak yaptığı, bizim kültürümüze ait olmayan Baby Shower. Doğuma yakın bir zamanda yapılan bu etkinlik, annenin eğlenmesi ve doğum kaygılarının azaltılması için düzenleniyor. Abartılı süslemeler, düğün pastaları şeklinde kat kat pastalar bu etkinliğin olmazsa olmazı. Bu etkinliğin amacı aslında anne adayına bebek eşyası alışverişinde maddi yönden destek olmak. Ancak düşünüldüğünde, o kadar pahalı bir etkinliği düzenleyebilen aile için bebek alışverişi devede kulak kalır gibi. 

Hadise bir kez daha sosyal medyanın diline düştü! Hayranlarından o pozlara akıl almaz yorumlar yağdı! Hadise bir kez daha sosyal medyanın diline düştü! Hayranlarından o... Haberi Görüntüle

CİNSİYETİ DE PARTİDE ÖĞRENİYORLAR

Üstelik iş sadece Baby Shower ile de bitmiyor. Bir de cinsiyet öğrenme kutlamaları var ki o Baby Shower'dan birkaç ay evvel yapılıyor. Yine her yer süsleniyor. Ve anne ile baba o kutlamalar sırasında yapılan bir sürprizle çocuklarının cinsiyetini öğreniyor. Yani sadece birkaç saniyelik bir heyecan için yine yüzlerce lira harcanıyor. 

Bursa 15 Nisan su kesinti listesi: Gemlik, Orhangazi ve Yıldırım'da oturanlar dikkat Bursa 15 Nisan su kesinti listesi: Gemlik, Orhangazi ve Yıldırım'da... Haberi Görüntüle

HASTANE ODASINI SÜSLEMEDEN OLUR MU? 

İş doğuma gelince de durum değişmiyor. Bu kez o yaldızlı kocaman balonlar ve süsler hastane odasını kaplıyor. Şerbetler için özel kadehler, tatlılar, pastalar derken odada adım atacak yer kalmayabiliyor. Bu daracık yerlerde kutlama yapılırken doğumu sezaryen yapmış annenin bir yandan acı çekip bir yandan durumu bozmamaya çalışma çabasını varın siz düşünün. 

Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisine geri mi dönüyor? Mesut Komiser diziye geri mi gelecek? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisine geri mi dönüyor? Mesut Komiser... Haberi Görüntüle

ESKİ MÜTEVAZİ DİŞ BUĞDAYI KUTLAMALARINDAN ESER YOK 

Doğumdan sonra artık kutlama yapacak bir şey kalmadı diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ekonomisi güçlü olan anneler kutlama yapacak çok şey bulma kapasitesine de sahip. Çocuğunun ilk dişini kutlama anlamına gelen Diş Buğdayı veya Diş Hediği töreni de artık abartılı boyutlara taşınmış durumda. Eski bir Türk geleneği olan Diş buğdayı için çoğu anne, aile arasında kutlamalarla yetinmiyor. Özünde, çocuğun üstünden buğday tanelerinin dökülmesi ile yapılan bu etkinlik için de artık organizasyon şirketleri devreye giriyor. 

Yılın bomba aşkı geldi! Güzel oyuncu Dilan Deniz Çiçek ünlü yönetmenle el ele yakalandı! Yılın bomba aşkı geldi! Güzel oyuncu Dilan Deniz Çiçek ünlü... Haberi Görüntüle

İLK AGUSUNU KUTLAYANLAR BİLE VAR

Çocukların gelişim ve yaşamının olağan bazı gelişmeleri de abartıldıkça abartılıyor. Her şeye kutlama yapabilen bazı anneler ilk agu dahil ilk kelimeleri için bile parti düzenliyor. 

Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu açıkladı: Hazırlıklı olun! Anne olmak için gün sayıyordu! Gonca Vuslateri bebeğinin sağlık durumunu... Haberi Görüntüle

DOĞUM GÜNÜ DEĞİL DÜĞÜN SANKİ

Tabi tüm bunların yanında en şaşaalı etkinlikler ise doğum günleri oluyor. Özellikle bazı 1 yaş partileri, "gelin ve damat ne zaman gelecek?" şeklinde soruları bile akla getiriyor. Çocuğun henüz dünyaya anlam bile veremediği bu kutlamalarda abartı seviyesi daha da yükseltiliyor. Dansçılar, palyaçolar, canlı müzik gibi eğlence yolları sırf bebek 1 yaşına girdi diye tonlarca paranın harcanmasına yol açıyor. 

Tüm bunlar elbette kişisel tercih ancak günümüzde yiyecek 1 ekmeğe bile muhtaç olan insanların sayısı artmışken bu paylaşımların dozunda yapılması gerekiyor. Artık zengin fakir herkesin içinde bulunduğu sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolar, bazı insanların "ben evladım için böyle kutlamalar yapamıyorum"  şeklinde üzüntüye kapılmasına neden olabiliyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading