Bulaşık makinesi filtresi nasıl ve ne sıklıkta temizlenmeli?
Bulaşık makinesi kuşkusuz kadınların işini oldukça kolaylaştırıyor. Gün içinde bazen iki kez çalıştırılan bu cihazların ise bakımını aksatmamak lazım. Özellikle filtre temizliği ihmal edilmemeli.

Bulaşık makinesi filtresi nasıl temizlenir? İşte cevabı...
Bulaşık makinesini doldurmak, bulaşıkları temizlemenin en kolay yoludur, ancak cihaz kir toplamaya bırakılırsa temizleme etkisi azalmaya başlar. Özellikle filtre, bulaşık makinesinin pis parçalarından biridir. Temizlik uzmanları, filtre temizliği için bulaşık deterjanı kullanılmasını öneriyor.
FİLTRE TIKANIRSA NE OLUR?
Bulaşık makinesinin alt kısmında, alt rafın altında bulunan filtre su ve bulaşık makinesi deterjanı cihazda dolaşırken ıslak yiyecek parçalarının düştüğü yer aslında. Bu bölümün amacı bulaşıkları kalıntılardan uzak tutmak ve tıkalı bir tahliyeyi önlemek. Ancak filtrenin kendisi tıkanırsa korkulan her iki şey de gerçekleşebilir.
BULAŞIK MAKİNESİ FİLTRESİ NASIL TEMİZLENİR?
Temizlik uzmanlarına göre bu önemli malzemenin temizliği için öncelikle makineden sökülmesi gerekiyor. Filtre kaldırıldıktan sonra ikincil ağ kaplamasını çıkarmak lazım. İnatçı yiyecek parçacıklarını temizlemeden önce filtre ılık su altında durulanmalı. Yumuşak bir bezle bulaşık deterjanı kullanarak inatçı lekeler temizlenmeli. Ve deterjanlı kalıntıyı gidermek için son durulama yapmalı.
Filtreyi temizlemek, cihazınızı çalışır durumda tutmak için en önemli iştir, ancak bunu kurumaya bırakmak da en az temizlemek kadar mühim. Filtre bulaşık makinesinin altına yerleştirmeden önce kuruması için bekletilmeli.
FİLTRE NE SIKLIKLA TEMİZLENMELİ?
Filtre temizliğinin, ayda en az bir kez yapılması gerekir. Bu durum bulaşıkları daha temiz tutmaya yardımcı olur ve bulaşık makinesi sorunlarını önleyebilir. Ancak cihazı tencere, tava ve diğer pişirme malzemeleri için kullanıyorsanız, bunu daha sık yapmanız gerekebilir. Cihazınızda hoş olmayan lekeler, kokular ve pislik oluşmasını önlemek için haftada bir ila üç kez yapmak en iyisidir.