Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu meyvenin görünüşü insanı ürkütüyor! Endonezya'da yetişen Yılan Meyvesi göz sağlığı için çok faydalı!

Bu meyvenin görünüşü insanı ürkütüyor! Endonezya'da yetişen Yılan Meyvesi göz sağlığı için çok faydalı!

Adı ve görüntüsü ürkütücü olsa da faydaları çok fazla. Endonezya'da yetişen Yılan meyvesi, elma, ananas ve muzun karışımı bir lezzete sahip. Kalp ve damar hastalıklarını önleyen meyve beyin sağlığı için de çok yararlı.

Yaşam

27.03.2024, 19:24

Yılan meyvesi nedir? Yılan meyvesinin faydaları nelerdir? Yılan meyvesinin yan etkileri nelerdir? İşte cevaplar....

Görünüşü yılan gibi olduğu için bu şekilde adlandırılan Yılan Meyvesi, Endonezya'da Güney Sumatra ve Güneybatı Java'da sıklıkla yetiştiriliyor. Bilimsel olarak Salacca denilen bu meyve, kırmızımsı-kahverengi pullu deriye sahip. 

28 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

ELMA, ANANAS VE MUZ KARIŞIMI TADI VAR

Eti biraz asidik ve çok sulu olan yılan meyvesinin elma, ananas ve muz karışımı bir tadı var. Nemli tropikal ova koşullarında yetişen meyve, killi, kumlu ve lateritik toprakları seviyor. 

Türkiye’nin iklim şartları düşünüldüğünde bu meyvenin yetiştirilme olasılığı oldukça düşük. Çünkü meyveye gereken nemli havanın sağlanması ve özen gösterilmesi zor olabilir. 

Nickhola Kidman'dan hayatını değiştiren hata! Babasının cenazesinde yaptığı garipliğin nedenini... Haberi Görüntüle

GÖRME BOZUKLUKLARINI ÖNLÜYOR

Dışardan bakıldığında insanı ürküten bir görünüşü olsa da sağlık için  çok faydalı bir meyve. Kalp ve damar hastalıklarını önlüyor, görme yetisini iyileştiriyor, görme bozukluklarının önüne geçiyor, tokluk hissi veriyor, beyne fayda sağlıyor, tayanin, demir, kalsiyum ve C vitamini içeriyor, vücuda enerji veriyor, mide rahatsızlıklarına karşı olumlu etki sağlıyor, antioksidan özellik gösteriyor.

Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Doktorundan son dakika açıklaması Haberi Görüntüle

AŞIRI TÜKETİMİNE DİKKAT!

Yılan meyvesinin aşırı tüketilmesi ise alerjik reaksiyona yol açabiliyor. Kilo problemi oluşturan meyve kabızlığa sebep olabiliyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading