Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu 10 madde sizi depremden koruyabilir! Sarsıntı anında hemen uygulayın

Bu 10 madde sizi depremden koruyabilir! Sarsıntı anında hemen uygulayın

Türkiye batıdan doğuya kuzeyden güneye fay hatlarıyla dolu. Ve bu yüzden deprem, ülkemizin en büyük gerçeği. Son yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli sarsıntılar da bunun en acı örnekleri oldu. Artık deprem anında yapılması gerekenler herkes tarafından araştırılan bir konuyken arama kurtarma çalışmalarına katılanların verdiği tavsiyeler ise hayat kurtaracak türden.

Yaşam

23.01.2024, 20:28

Önce Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler, ardından Hatay'daki 6.4 ve 5.8'lik sartıntılar... Türkiye, 15 gün arayla deprem gerçeği bir kez daha yüzleşti. 

Yurdun dört bir yanında insanlar deprem anında ne yapacağını araştırmaya çalışıyor. Aslında yapılması gerekenler bir bir sıralanıp uzun bir liste oluştursa da aslında 9 madde var ki tam anlamıyla hayatta kalmanın en pratik yolu. 

Her ne kadar sağlıksız olduğu söylense de özellikle içinde bulunduğumuz şu günler atlatılana kadar, gece yatarken şarjı tamamen dolu olan telefonlarınız yakınınızda uyumayı alışkanlıkhaline getirin.

Aldatıldığı iddia edilmişti! Prenses Kate Middleton boşanıyor mu? Haberi Görüntüle

ARAMA ÇALIŞMALARI YATAK ODALARINDAN BAŞLIYOR

Son depremlerde olduğu gibi sarsıntıya gece yakalandı iseniz yatak odası veya çocuk odasından ayrılmayın. Arama kurtarma çalışmaları Öncelikli olarak bu odalardan başlatılıyor.

Yüksek ve sağlam bazalardan alın. Baza altını mümkün olduğunca dolu tutun. Kıyafet battaniye yorgan gibi... Çünkü sağ ulaşılanların çoğu baza yanlarında uzanan insanlar oluyor.

Ayakta, kiriş altlarında,merdiven boşluklarında ve koridorda durmayın. Ölüm vakaları ne yazık ki daha çok buralarda oluyor. 

İstanbul karanlığa gömülecek! 29 Mart Cuma BEDAŞ ve AYEDAŞ duyurdu!... Haberi Görüntüle

"ÇÖK-KAPAN"I BAZA YANINDA YAPIN

Mutlaka çök-kapan pozisyonunu yapın. Ama bunu boş yerlerde degil özellikle bazaların yanında yapın.

Kapandığınız esnada yatak üzerinden battaniye, yorgan ve yastık alıp kendinizi koruyun. ÖZellikle kış aylarında atletle kesinlikle yatmayın. Ekipleri yara almayan ama soğuktan ölenlere denk gelebiliyor.

Rüyada nefes alamamak ne demek? Rüyada nefes alamamak neye işaret... Haberi Görüntüle

YATAĞINIZIN KENARINDA SU BULUNDURUN

Baza kenarlarında 1 şişe su bulundurun.

Ekiplere sesinizi duyurmak için düdük alın. 

Sarsıntı tamamen bitmeden bulunduğunuz yerden ayrılmayın. Özellikle merdiven boşlukları en tehlikeli noktalar. 

Yüksek katlı evlerde yaşamak son tercihiniz olsun. En üst kattayım diye kendinizi güvende hissetmeyin. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading