Yandex Metrica
SON DAKİKA
Botoks yaptırmak caiz mi? Nihat Hatipoplu resmen açıkladı!

Botoks yaptırmak caiz mi? Nihat Hatipoplu resmen açıkladı!

Güzelleşmek ya da bazı kusurları kapatmak için tercih edilen estetik işlemlerden biri olan botoks hakkında, Nihat Hatipoğlu açıklamalarda bulundu. Peki, botoks yaptırmak caiz mi? İşte Hatipoğlu'nun açıklamaları!

Yaşam

22.03.2024, 01:53

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, estetik işlemlerden biri olan botoks hakkında merak edilen, "Botoks yaptırmak caiz mi?" sorusunun yanıtını verdi. İşte detaylar...

Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan'a telif davası açmaya hazırlanıyor! ''İsteseydi... Haberi Görüntüle

BOTOKS YAPTIRMAK CAİZ Mİ?

Nihat Hatipoğlu merak edilen konu hakkında yazmış olduğu köşe yazısında şu ifadeleri kullandı;

İnsanların yaş geçtikçe derisinde kırışıklıkların olması kâinatın tabii kanunudur. Yaşlanmanın çok güzel bir tarafı vardır. İnsanın ömrünü gözden geçirmesi, yaşlılık dönemini dengeli, ölçülü ve güzel yaşaması ayrı bir nimettir. Botoks konusu ise yeni bir olaydır. İslam'ın genel prensipleri içinde değerlendirilmelidir. Yaradılışı değiştirmeye çabalama gibi algılanırsa kaçınmak gerekir. Ama kişiyi çok rahatsız eden bir görüntüden kaçınmak için yapılırsa tavsiye edilmeyen bir işlem olur. Belki mekruh olarak algılanır. Ama çok katı bir değerlendirmeyle "haramdır" demenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü haram kelimesi ağır bir kelimedir ve içtihat konusu olabilecek konularda bu kavramı kullanırken cimri davranmak gerekir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading