Yandex Metrica

Boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli? Net ifadeler kullanın, tutarlı olun, çocuğun kaygılarını kabul edin!

Boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli? Net ifadeler kullanın, tutarlı olun, çocuğun kaygılarını kabul edin!

Mutlu bir ailede büyümek her çocuğun hakkı. Ancak anne baba sürekli kavga ediyorsa çocuğun böyle bir ortamda bulunması psikolojik olarak iyi değil. Bunun farkında olan bazı ebeveynler yollarını ayırmayı kafaya koyduysa, yapılması gereken şey çocuğa uygun bir dille bunu anlatmak. Peki boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli?

Yaşam

11.03.2024, 00:05

Boşanma kararı çocuğa nasıl söylenmeli? Çocuk boşanma sürecinden nasıl etkilenir? İşte cevaplar...

Evlenmek ne kadar olağan ise, çiftlerin anlaşamaması durumunda boşanmak da aynı oranda doğal bir süreç. Ancak işin içinde çocuk varsa bu doğal sürecin seyri biraz zorlaşıyor. 

Çatışmalı aile ortamları çocuklarda sıklıkla kaygı bozukluğu, okul, öğrenme, dikkat sorunları yaşanmasına neden olur. Çocuğun ihtiyaç duyduğu fiziksel koşullar karşılansa bile, ruhsal, duygusal gereksinimlerini karşılamak mümkün olmayabilir. 

Burak Özçivit estetik mi oldu? Ünlü oyuncunun yüzündeki büyük değişiklik hayranlarının dikkatinden kaçmadı! Burak Özçivit estetik mi oldu? Ünlü oyuncunun yüzündeki büyük değişiklik... Haberi Görüntüle

ÇOCUK BOŞANMAK İSTEMEYEN TARAFI TUTABİLİR

Çocuklar boşanma sürecinde bir taraf tutma ihtiyacı hisseder. Ve genelde boşanmayı istemeyen tarafın yanında yer alır. Var olan düzenlerinin, olanaklarının bozulmasını istemeyen çocukların anne babanın bir arada olmasını istemeleri anlayışla karşılanmalı.

Boşanma kararını anne baba çocuğa birlikte açıklamalı. Buna çocuğun sakin ve güvende hissettiği bir ortamda özel bir vakit ayırmak gerekli. Sadece boşanılacağını söylemek yeterli değil. Onun boşanma ile ilgili konuşmasına, soru sormasına fırsat yaratılmalı.

Aldığı dondurmadan çıkan şey şoke etti! İşte Alişan'ı çıldırtan o görüntü Aldığı dondurmadan çıkan şey şoke etti! İşte Alişan'ı çıldırtan o... Haberi Görüntüle

BOŞANMA KARARI BASİT CÜMLELERLE ANLATILMALI

Çocuklara yaşlarına uygun ifadelerle boşanmayı açıklamak gerekir. Küçük yaş çocuklarına, kısa, basit ve somut biçimde açıklamak gerekir.

Boşanmak; anne baba olarak yetişkinler için bilinmez, kabullenilmesi zor bir yaşam olayıdır. Çocuklar için boşanmayı kabullenip, yeni duruma uyum sağlamak çok daha zordur. Çocukların boşanmanın zorluğu ile baş etmelerinde sabırlı olunması çok önemli.

21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 21 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

HIRÇINLIK GÖSTERMESİ ÇOK NORMAL

Karar çocuğa açıklanıp, çocuk ne olacağını kavramaya başladığında küskünlük, hırçınlık, öfke, suçlama, kaygı belirtileri gösterebilir. Bu tür duyguları kabul ettiğinizi çocuğunuz bilmelidir. 

Çocuklara boşanma kararı açıklandığında; çocuklar anne babanın yüz ifadelerine, beden diline ve davranışlarına çok dikkat ederler. Sözlerin, davranış ve tutumların net, kararlı ve tutarlı olunmasına dikkat edilmelidir. Çelişkili, tutarsız davranışlar çocukların zihinlerini daha çok karıştırır.

Dilber'in maaşına zam! Ünlü oyuncu Hazar Ergüçlü'nün geliri 3 katına çıkartıldı! Aylık kazanıcı dudak uçuklattı! Dilber'in maaşına zam! Ünlü oyuncu Hazar Ergüçlü'nün geliri 3 katına... Haberi Görüntüle

BOŞANMA, ANNE BABALIĞI SONLANDIRMIYOR

Boşanma kararı açıklandığında; çocuklara, kendilerine olan bakımın, sevginin, özenin devam edeceğinin mutlaka altının çizilmesi gerekir. Boşanma; karı koca olmaktan çıkmaktır. Anne baba olmaktan boşanılmaz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading