Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bitkilerinizi kış gelmeden içeri alın! Hangi bahçe bitkileri, ne zaman iç mekana taşınmalı?

Bitkilerinizi kış gelmeden içeri alın! Hangi bahçe bitkileri, ne zaman iç mekana taşınmalı?

Soğuk kış günlerine çok az bir zaman kaldı. Hafif ve ince giysiler, yerini kışlık kıyafetlere bırakmaya başlayacak. Tabi soğuktan korunması gereken tek canlı insanlar değil. Bitkiler de don olaylarından fazlasıyla etkilenebiliyor. Bu yüzden soğuklar iyice kendisini belli etmeden onları iç mekana taşımakta fayda var.

Yaşam

30.01.2024, 17:57

Bitkileri kış soğuğundan nasıl korumak gerekiyor? Bahçe bitkilerini ne zaman içeri almak lazım? İşte cevaplar...

Bitkiler de tıpkı insan ve hayvanlar gibi soğuktan olumsuz etkileniyor. Bazı türler bir nebze dayanıklıyken bazı hassas bitkiler ise soğuk havalarda hemen soluyor. Bu nedenle özellikle saksılarda yetiştirilenleri kapalı mekana taşımak en iyisi. 

Salt Bae lakaplı Nusret Gökçe'nin restoranına silahlı saldırı düzenlendi! Haberi Görüntüle

BİTKİLER KASIM AYI BAŞINDA İÇERİ ALINMALI

5. milyon TL'lik soru: Bakara suresinde İsrailoğullarının Hz. Musa'dan istedikleri... Haberi Görüntüle

Peki bunu ne zaman yapmak lazım? Bitkileri iç mekana taşıma ile ilgili durum aslında yaşanan coğrafyaya bağlı. Kışları soğuk geçen bir sıcaklık iklim bölgesinde yaşıyorsanız, bitkiler ilk donlardan önce içeriye getirilmeli. Bu da Kasım ayı başlarını işaret ediyor.

Rüyada çimen görmek ne demek? Rüyada çimen biçmek neye işaret... Haberi Görüntüle

5 İLE 10 C'LİK BİR ORTAMDA KALABİLİRLER

Özellikle Afrika veya Akdeniz bölgesi gibi daha sıcak iklimlerde yetişen bitkilerin don gelmeden önce iç mekanlara taşınması gerekiyor. Bunlar arasında saksı narenciye ağaçları, defne, zeytin, zakkum, Çin ebegümeci, solanum, Sago palmiyesi ve biberiye bulunuyor. Sıcaklığı 5-10C arasında olan bir serada ya da iç mekanda yazı bekleyebilen bu bitkilere ara sıra su vermek yeterli. 

Ev bitkilerinin çoğu, tüm yıl boyunca içeride tutulur, ancak bazıları Yaz aylarında dışarı taşınan bazı bitkiler de soğuktan etkilenmemeleri için içeri alınmalı. 15 C'nin altındaki sıcaklıklara tahammül edemeyen Monstera ve pothos gibi tropik bitkiler evinizde büyüme noktalarına geri gönderilen ilk tür olmalı.

Genellikle dona dayanıklı olan fan palmiyeleri ise daha serin bir iklimde hayatta kalabilir ve ilk donlar gelene kadar bırakılabilir.

Rüyada gar görmek ne demek? Rüyada otobüs garı görmek neye... Haberi Görüntüle

TOPRAKTAKİ BİTKİLER NASIL İÇERİ TAŞINIR? 

Peki toprakta yetişen bahçe bitkileri nasıl güvenli bir şekilde içeri taşınır? Bitkileri dikim alanlarından ve bir tencereye güvenli bir şekilde çıkarmak için ise keskin bir kenar küreği veya çatal kullanılmasını tavsiye etti. Bu, köklere verilecek muhtemel bir zararı en aza indirmeye yardımcı olur. Bitkiden, mümkün olduğunca fazla toprakları sallamak ve sapları düzeltmek de gerekiyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading