Yandex Metrica
SON DAKİKA
Berat Kandili ne zaman, hangi gün? 2022 Berat Kandili ayın kaçında? Diyanet dini günler takvim Berat Gecesi tarihi!

Berat Kandili ne zaman, hangi gün? 2022 Berat Kandili ayın kaçında? Diyanet dini günler takvim Berat Gecesi tarihi!

Diyanet dini günler takvimine göre Berat Kandili 2022 tarihi belirlendi. Mübarek üç aylardan Recep ayının içinde olan Berat Kandili ve Miraç Kandili ibadet edilip Allah'a yönelmek, bağışlanmak için Müslümanlar açısından çok önemli zamanlardandır. Berat Kandili için geri sayım başladı. Peki Berat Kandili ne zaman, hangi gün? 2022 Berat Kandili ayın kaçında? Diyanet dini günler takvim Berat Gecesi tarihi!

Yaşam

28.01.2024, 03:34

Berat Kandili mübarek üç aylardan Recep ayının içinde bulunur. Berat Kandili'nin gelmesine az bir vakit kaldığı için vatandaşlar internette arama yapmaya başladı. Tövbe ederek Allah'ın affediciliğine güvenen Müslümanlar heyecanla Berat Kandili'nin gelmesini bekliyor. Peki Berat Kandili ne zaman, hangi gün? 2022 Berat Kandili ayın kaçında? Diyanet dini günler takvim Berat Gecesi tarihi!

Altın oran ile hesaplanan bilimin de onayladığı dünyanın en güzel... Haberi Görüntüle

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Berat kelime olarak günahtan arınma, temize çıkma ve Allah'ın affediciliğine nail olmak demektir. Bu nedenle Berat Gecesi'nde bo bol dua edip Allah'a ibadetle vakit geçirmek gerekir. Şaban ayının on dördünde gerçekleşen Berat Kandili, bu yıl mart ayında gerçekleşecek. Berat Kandili 17 Mart 2022 Perşembe günü (bugün) gerçekleşecek. 

Ebru Gündeş hamile mi? Ebru Gündeş kaç aylık (haftalık) hamile?... Haberi Görüntüle

BERAT KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ NE?

Berat Kandili, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği geceye denir. Bu duruma "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Hz. Muhammed'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da "tenzîl" denir.

Beratın özünde, günahlardan temizlenme ve Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine nail olma amacı vardır. Bu mübarek gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye "Berat Gecesi" denmiştir.

Hazreti Muhammed (s.a.v)'in, Berat Kandili'ne ilişkin şöyle buyurmuştur:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading