Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bebekli evde klima kullanılabilir mi? İşte bebekler için klimanın olumsuz etkilerini azaltmanın yolları...

Bebekli evde klima kullanılabilir mi? İşte bebekler için klimanın olumsuz etkilerini azaltmanın yolları...

Evlerde yaz sıcaklarının etkisinden kurtulmanın yolu vantilatör veya klima. Ancak bir evde bebek varsa ebeveynlerin aklında özellikle klima ile ilgili soru işaretleri oluşuyor. Peki klima bebekler için zararlı mı?

Yaşam

20.03.2024, 15:23

Bebekli evde klima kullanılır mı? Klima bebekleri hasta eder mi?, Bebeklerin oda sıcaklığı kaç derece olmalı? İşte cevaplar...

Yaz aylarında sıcaklıklar bir hayli yükseliyor. Evlerde kapı cam açmak yetmiyor ve vantilatör ya da klimalar sabahtan akşama kadar çalışıyor. Peki bir evde bebek varsa klima açılabilir mi? Bu soru özellikle annelerin aklını kurcalıyor.

İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ! BEDAŞ ve AYEDAŞ 25 Mart Pazartesi o... Haberi Görüntüle

İDEAL ODA SICAKLIĞINI YAKALAYIN YETER

Aslında burada dikkat edilmesi gereken ideal oda sıcaklığını yakalamak. Çünkü çok yüksek sıcaklıklar yetişkinleri olduğu kadar bebekleri de etkiliyor. Odanın sıcaklığı yüksek olursa, bebekte isilik gibi cilt döküntüleri, aşırı terlemeye bağlı sıvı kaybı, iştahsızlık ve huysuzluk görülebiliyor. Tabi aksi bir durumda da yine çeşitli hastalıklarla karşılaşabiliniyor. Bu nedenle çoğu çocuk doktoru, belli şartların sağlanması halinde bebekli evlerde bazı noktalara dikkat ederek klima kullanılabileceğini belirtiyor.

Öncelikle bebeğini kaldığı odanın 22-25 derece olmasına dikkat etmek lazım. Bunun kontrolü için eve bir termometre almak yeterli olacaktır.

Hayat Bilgisi'nin Kikirik'i Çisil Oral estetiğin dozunu kaçırdı! Şimdiki halini... Haberi Görüntüle

KLİMA DİREKT OLARAK BEBEĞE ÇARPMAMALI

Klimanın direkt bebeğe üflemesini önlemek, dikkat edilmesi gereken diğer nokta. Bunun için klimanın başlığını yukarı doğru çevirmek gerekiyor.

Klima çalışıyorsa ara sıra çocuğun burun ucu veya kollarından üşüyüp üşümediğinin kontrol edebilmesi lazım. Klimayı sürekli açıp kapatmamak da büyük önem taşıyor. Çünkü bu bebeğin terleyip üşümesine, dolayısıyla hastalanmasına sebep olacaktır.

SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR, PÜF NOKTALARI NELER? Soğan dolması malzemeleri... Haberi Görüntüle

KLİMA BAKIMLARI İHMAL EDİLMEMELİ

Klimanın bakımı asla ihmâl edilmemeli, düzenli aralıklarla filtresi temizlenmeli. Klima kullanılan odanın doğal olarak da havalandırılmış olması gerekiyor.

Taylor Swift ve Jay- Z hayranlarına müjde! Ünlü şarkıcılar 2025'te... Haberi Görüntüle

YENİDOĞAN DÖNEMİNDE ODA SICAKLIĞI 22-24 DERECELERDE OLMALI

Bu arada çocuklar için gündüzleri oda sıcaklığı 20 – 24 derece arasında olmalıdır. Geceleri ise 1 derece düşürülmesi yeterli. Yenidoğan döneminde 22-24 derece arası ideal. Prematüre bebeklerin oda sıcaklığının ise, vaktinde doğan bebeklere kıyasla 1-2 derece yüksek olması önerilmekte.

Bebek odalarının ideal nem oranı ise %50. Bu oranın %65’ten fazla veya %35’ten az olmamasına dikkat etmek gerekiyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading