Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bebek odasına çiçek koyulur mu? Havayı temizleyen çiçeklere bebeğinizin odasında gönül rahatlığı ile bakabilirsiniz!

Bebek odasına çiçek koyulur mu? Havayı temizleyen çiçeklere bebeğinizin odasında gönül rahatlığı ile bakabilirsiniz!

Bebeklerin odasında çiçek bulundurma konusu farklı iki görüşü karşı karşıya getiriyor. Bir kesim geceleri karbondioksit verdiği için bebek sağlığına zararlı olduğundan bahsederken bir grup ise toksik olmayan ve havayı temizlemeye yardımcı olan çiçeklerin, bebek için faydalı bile olabildiğini savunuyor. Haberde her iki görüşü de ele aldık...

Yaşam

06.03.2024, 16:31

Bebek odasında çiçek bulunmalı mı? Bebek odasında çiçek barındırmak zararlı mı? Bebek odasında hangi çiçekler veya bitkiler bulunmalı? İşte detaylar...

Ev dekorasyonunun bir parçası olan çiçekler, görüntüleriyle insanın enerjisini yeniliyor. Ancak bilindiği gibi bitki ve çiçekler geceleri oksijen alıp karbondioksit verme özelliğine sahip. Bu yüzden zararlı olduğu yönünde bazı görüşler var. 

Çiçeği burnunda çift Bodrum'da! Birce Akalay ve Hakan Kurtaş baş... Haberi Görüntüle

SARMAŞIK VE NERGİS ZEHİRLEYEBİLİR

Çiçeklerdeki bu özellik, solunum yollarına karşı herhangi bir somut zarar barındırmaz fakat yine de ufak da olsa etkisinden bahsedilebilir. Özellikle sarmaşık ve nergis gibi birçok çiçek zehirleyici bir etkiye sahip.

Ancak bu görüşlerin tam tersini savunan sağlıkçılar da var. Onlara göre önemli olan, odada bulunacak olan çiçeğin özellikleri. Zira toksik olmayan ve havayı temizlemeye yardımcı olan çok sayıda çiçek var. Bebek odasında bitki barındırmanın bir artısı da aldıkları suyun yaklaşık %97’sini geri bıraktıkları için doğal bir nemlendirici olmaları. 

Will Smith müslüman mı oluyor? Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'i baştan... Haberi Görüntüle

DUA ÇİÇEĞİ SANATSAL GÖRÜNÜMÜLE BÜYÜLÜYOR

Bebek odasında bakabileceğiniz farklı çiçekler mevcut. Dua çiçeği de onlardan biri. Bebeğinizin odasına toksik olmayan ve çiçekli bir bitki koymak istiyorsanız bu çiçek tam size göre. Muhteşem renklere sahip olan bu bitki, sanatsal bir görünüme sahip. Minik yavrunuzun odasına ayrı bir hava katacaktır.

SURVİVOR KİM ELENDİ? Surivor All Star'da kim gitti? 15 Mart... Haberi Görüntüle

FITTONIA DA TOKSİK BİR BİTKİ DEĞİL

Toksik olmayan ve çiçeksiz bir bitki olan Fittonia da bebek odaları için idealdir. Pembe, kırmızı ve sarı renk yaprakları olan bu bitki türü, polen açısından da sıkıntı yaratmaz. Pembe, kırmızı ve sarı renkli yaprakları görenleri kendisine hayran bırakan Fittonia, anne babalar tarafından tercih edilebilir.

Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry'nin vasiyeti ortaya çıktı! Meğer 15... Haberi Görüntüle

KURDELE ÇİÇEĞİ HAVAYI TEMİZLER 

Havadaki karbonmonoksiti temizleme konusunda oldukça başarılı olan Kurdele Çiçeği ise doğrudan güneş alan bir yere koyulduğunda iç açıcı bir görüntü yaratır. 

Aşkın Nur Yengi sevenlerine acı haberi duyurdu: 2 ay süren... Haberi Görüntüle

BARIŞ ÇİÇEĞİ GÜNEŞ IŞIĞINA BAYILIR

Barış çiçeği olarak da adlandırılan Yelken Çiçeği, zarif beyaz görüntüsüyle görenleri kendisine adeta aşık eder. Doğrudan güneşi seven yelken çiçeği, havayı temizleyen bitkilerden...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading