Yandex Metrica

Bebeğiniz gün içinde daha uzun uyusun ister misiniz? İşte kısa süren gündüz uykularını uzatmanın yolları

Bebeğiniz gün içinde daha uzun uyusun ister misiniz? İşte kısa süren gündüz uykularını uzatmanın yolları

Yeni doğan bebekler günün yaklaşık %70'ini uyuyarak geçirirler ancak bu süre kısa süreli olur. Uyanık olduklarında sürekli ilgi bekleyen bebekler ebeveynleri yorabilir. Bebeklerin uyku sürelerini uzatmak için ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Yaşam

18.02.2024, 05:53

Yenidoğan bebekler sık ama kısa süreli uyur. O uyuyunca dinlenme ihtiyacı hisseden anne ise 5 dakika içinde uyanan bebek yüzünden dinlenemez ve yorgunluğu git gide katlanır. Hatta "Bebeğim neden az uyuyor?" diye endişenmeye başlar.

Sık ama kısa uyku rutini, ebeveynlerin uykusundan çok farklı olduğu için, birçok kişi bebeklerinin iyi uyuyup uyumadığı konusunda endişelenir. Peki çocuğunuzun daha uzun uyumasını sağlayabilir misiniz? Bu, uykularının neden kısa olduğuna bağlı. Yeterince dinlendikten sonra uyanırsa, onu uyandırmayı beklediğiniz zamandan önce bile olsa, yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Ancak küçük çocuğunuz başka bir nedenle uyanıyorsa, onu gün içinde daha fazla dinlenmeye teşvik etmek için bazı adımları uygulayabilirsiniz. 

Gizlice fotoğrafları çekilmişti! Yılmaz Erdoğan ve Cansu Taşkın ikilisinden bomba açıklama! Gizlice fotoğrafları çekilmişti! Yılmaz Erdoğan ve Cansu Taşkın ikilisinden bomba... Haberi Görüntüle

BEBEK HAZIR OLDUĞUNDA YATAĞA GÖTÜRÜN

Yeni yürümeye başlayan çocuğunuzu hazır olmadan önce yatağına koyarsanız, kısa bir süre kestirebilir. Onu çok geç yatırırsanız ise, fazla çalışmaktan iyi uyuyamayabilir.

Her yeni yürümeye başlayan çocuğun kendi uyku programı var. Yeni yürümeye başlayan çocukların çoğu, her biri yaklaşık birer saatlik sabah ve öğleden sonra şekerlemeleri yaparak başlar, ardından iki saat veya daha uzun olan daha uzun bir öğleden sonra şekerlemesine geçer. Diğerleri hiç uyumaz, ancak daha erken uykuya dalar. Her ikisi de tamamen normal. Yeni yürümeye başlayan çocuğunuzun ideal yatma saatlerinin ne zaman olduğunu bulmak için deneme yanılma yöntemini kullanın ve ardından bu saatlere bağlı kalmaya çalışın.

14 NİSAN SURVİVOR ELEME ADAYI KİM? Survivor All Star dokunulmazlık oyunun kim kazandı? Survivor eleme adayı belli oldu! 14 NİSAN SURVİVOR ELEME ADAYI KİM? Survivor All Star dokunulmazlık... Haberi Görüntüle

OKŞAYARAK YENİDEN UYUMASINI SAĞLAYIN

Uykularından erken uyanan bazı küçük çocuklar, şefkatli bir okşama gibi küçük bir teşvikle tekrar uykuya dalar. Ancak, yürümeye başlayan çocuğunuz garip bir şekilde uyanır ve uyanık kalırsa, sorun kendi başına nasıl tekrar uyuyacağını bilmemesi olabilir.

Çocuğun nasıl uyuduğunu düşünün. Onu sallıyor musunuz, emziriyor musunuz, yoksa kucağınızda uyumasına izin mi veriyorsunuz? Şekerleme rutininizin bir parçası olarak uykuya dalmak için kendisini sakinleştirmenin yollarını bulmasına yardımcı olmak, sorunu çözebilir.

Ceyda Düvenci geçen yıl boşandığı eski eşi ile aşk yaşıyor! Güçlü Mete kim, evli mi? Ceyda Düvenci geçen yıl boşandığı eski eşi ile aşk yaşıyor!... Haberi Görüntüle

SESSİZ VE KARANLIK BİR ORTAMDA UYUTUN

Çocuğunuzun uyku alanının sessiz, karanlık, serin ve rahat olduğundan emin olun. Perdeleri kapalı yatak odası yerine oturma odasında uyuyorsa, uykusu uzun sürmeyebilir. Genel olarak, çocuklar geceleri uyudukları aynı alanda daha iyi uyurlar.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading