Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bahçelerdeki kedi pisliğine son! Bu yöntemlerle karşılaşan kediler, artık bahçenizi tuvalet olarak kullanamayacak!

Bahçelerdeki kedi pisliğine son! Bu yöntemlerle karşılaşan kediler, artık bahçenizi tuvalet olarak kullanamayacak!

Bahçe sahiplerinin en çok rahatsız olduğu konu her yerde karşılaşılabilen kedi dışkıları. Bunu önlemenin bazı yolları var. Tecrübeli bahçıvanlar, kedileri uzaklaştırmada özellikle bazı kokulardan yararlanılmasını tavsiye ediyor.

Yaşam

29.03.2024, 01:53

Bazıları için kediler tüylü dostlardır, hatta ailenin bir parçasıdır, ancak bahçe sahibi birçok kişi bu canlılardan haz etmez. Özellikle komşunun kedileri gelip bahçeyi tuvalet olarak kullandığı zaman.

Bu canlıları tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmadığına göre peki en azından uzak tutmanın bir yolu var mı derseniz? Cevabımız evet olacaktır. Yıllarını bahçe işlerine vermiş kişiler, bu konuda önemli tavsiyeler veriyor. İşte bahçenizde kedilerin kakasını önlemenin beş etkili yolu.

Karneler değişti mi? Yeni karneler nasıl olacak? Karnede hangi değişiklikler... Haberi Görüntüle

KOKU İTİCİ

Kediler, güçlü kokulara karşı inanılmaz derecede hassastır ve bahçenize girmelerini engellemek için bunları kullanabilirsiniz. Lavanta veya nane, kedigillerin sevmediği iki kokudur, bu nedenle birkaç damla esansiyel yağı suyla karıştırın ve bahçenin etrafına püskürtün. Bu kısa vadeli bir çözüm olsa da etkilidir ve hayvana zarar vermez. Çözeltiyi püskürtmek istemiyorsanız, bunun yerine çay poşetleri kullanın. Bunları çiçeklerin arasına yerleştirmeniz yeterli.

Survivor'da korku dolu anlar! Yunus Emre ve Nagihan ölümden kıl... Haberi Görüntüle

MEYVELER

Kediler muz kokusundan hoşlanmaz, bu yüzden onları doğramayı ve bahçenizin etrafına dağıtmayı deneyin. Kediler narenciye kokularından da hoşlanmaz, bu yüzden portakal, limon ve misket limonu kabuklarını saklayın ve doğrayın, bahçenin etrafına yerleştirin. Ayrıca meyveyi suya sıkmayı ve bahçenin etrafına püskürtmeyi deneyebilirsiniz.

Fenomen Yazgül, Esra Ezmeciye anlattıklarıyla kan dondurdu! Ezmeci 'tövbe tövbe'... Haberi Görüntüle

DALLAR

İnce dallar kedileri üzerlerinde yürümeyeceklerinden uzak tutmak için basit bir çözümdür. Yumurta kabukları, çam kozalakları veya tel kullanmak kedilerin bahçeye adım atmasını önleyecektir. Ancak yumurta kabukları fareleri çekebilir. 

Sergen Yalçın kendini aşka kaptırdı! Kendisinden 26 yaş küçük ünlü... Haberi Görüntüle

DEDEKTÖR

Bahçeye ses hareket dedektörleri kurun; bunlar, hareket algılandığında genellikle insanlar tarafından duyulamayan yüksek frekanslı bir ses yayarak çalışır. Bunları bahçeye giriş noktalarına yerleştirin. 

Yunan adalarına kapıda 7 günlük vize başladı mı? Yunanistan vizesiz... Haberi Görüntüle

BAHÇE DIŞINA KEDİ KUMU 

Çiçek topraklarınıza kaka yapan kendi kedinizse de, bu ihtiyacını dışarıda gidermesi için bir kum satın alın ve kediyi onu kullanması için eğitmeyi deneyin.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading