Yandex Metrica
SON DAKİKA
Babalar Günü ne zaman? 2022 Babalar Günü hangi güne denk geliyor?

Babalar Günü ne zaman? 2022 Babalar Günü hangi güne denk geliyor?

8 Mayıs Pazar günü Anneler Günü'nün kutlanmasından sonra sosyal medyada en çok araştırılan konulardan biri de Babalar Günü oldu. Peki, Babalar Günü ne zaman? 2022 Babalar Günü hangi güne denk geliyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Yaşam

21.03.2024, 17:11

Anneler Günü'nün kutlanmasından hemen sonra vatandaşlar Babalar Günü hakkında da araştırma yapmaya başladı. Peki, Babalar Günü ne zaman? 2022 Babalar Günü hangi güne denk geliyor? İşte detaylar...

20 Mart 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan,... Haberi Görüntüle

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de Haziran ayının üçüncü Pazar günü kutlanıyor. Bu sene Babalar Günü ise 19 Haziran 2022 Pazar gününe denk geliyor.

Dorukhan Büyükışık kimdir? Dorukhan Büyükışık'ın ölümünde yeni gelişme! Cinayet soruşturması... Haberi Görüntüle

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Bir Amerikan İç Savaşı gazisi kızı Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların için de bir gün olması gerektiğini düşünüyordu. Dodd'un babası, annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyüten bir adamdı. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için uğraşan Dodd, belli çalışmalar yapmaya başlamış fakat bu çalışmalar o tarihe yetişemedi. Bu sebeple kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününde yapılmıştır.

Babalar Günü bu sebeple haziran ayında kutlanmaktadır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910 tarihinde Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. 1924 senesinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaların yapılmasını desteklemiş; fakat resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 senesinde de o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her sene haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını ilan eden bir bildirge yayımlamıştır. 1972 senesinde başkan Richard Nixon'ın onayıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil olmuştur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading