Yandex Metrica

Ayetel Kürsi ne zaman okunur? Ayetel Kürsi anlamı ne?

Ayetel Kürsi ne zaman okunur? Ayetel Kürsi anlamı ne?

Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'deki Bakara Suresi'nin içinde 'Allahü la ilahe illahüvel' diye başlayan ayetlerin tamamına verilen isimdir. Bu ayetleri kalpten ve ihlaslı okuyan kişilerin günahlarının affolacağı bilinmektedir. Peki Ayetel Kürsi ne zaman okunur? Ayetel Kürsi anlamı ne?

Yaşam

21.03.2024, 05:09

Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'de bulunan Bakara Suresi'nin içindeki bir bölüme verilen isimdir. Kur'an'da yer alan bir bölüm olduğu için Ayetel Kürsi okumak da Kur'an okumak gibi sayılmaktadır. Peki Ayetel Kürsi ne zaman okunur? Ayetel Kürsi anlamı ne?

Kariyeri bitebilir? Ünlü şarkıcı nefes almakta zorlandığını ve acil ameliyat olacağını açıkladı! Kariyeri bitebilir? Ünlü şarkıcı nefes almakta zorlandığını ve acil ameliyat... Haberi Görüntüle

AYETEL KÜRSİ NE ZAMAN OKUNUR?

Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifinde de söylediği gibi "Ayetel Kürsi Kur'an ayetlerinin efendisidir." Bu sebepten dolayı hem namazlarda hem de tesbih çekerken Ayetel Kürsi okunur.Ayetel Kürsi her zaman ve her yerde okunabileceği gibi bir ayet olduğu için namazda da okunabilir. Uyurken Ayetel Kürsi'yi okuyup yatmak Hz. Muhammed (s.a.v)'in de önerdiği bir durumdur. Her türlü şeytan ve cinlerin şerrinden Allah'a sığınmak için bu ayetler okunabilir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Yatağına geldiğin vakit Ayetel Kürsi'yi oku, muhakkak ki Allah Teala sana bir melek müekkel kılar, sabaha kadar seni şeytanın şerrinden muhafaza eder."

Hz. Ali (r.a.)' de "Kabir azabından kurtulmak için, Ayetel Kürsi'yi çok okumalı." demiştir.

Birey namaz kılarken Fatiha Suresi'nden sonra zammı sure okumalıdır. Zammı sure, namazda Kur'an-ı Kerim ayetlerinden bir miktar okunan ayete ve sureye verilen isimdir. Bu zammı surenin en az üç ayet olması gereklidir. Kur'an-ı Kerim'in son sayfalarında bulunan sureler namazda zammı sure olarak sayılır. Namazda bu bilinen surelerin dışında Kur'an-ı Kerim'in herhangi bir ayeti de okunabilir. Ayetel Kürsi de Kur'an-ı Kerim'de geçen bir ayet olduğu için zammı sure olarak namazda okunmasında sakınca bulunmamaktadır. 

Özellikle cuma günü, mübarek günler ve gecelerde Ayetel Kürsi okumanın fazileti fazladır. Cuma günü okunan Ayetel Kürsi ile dua edilirse duaların kabul olacağı düşünülür.

Peygamber Efendimiz (S.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Her kim Ayetel Kürsi’yi ve Bakara Suresinin sonunu sıkıntılı (kederli) anında okursa Allah ona yardım eder."

"Her farz namazdan sonra Ayetel Kürsi'yi okuyanın cennete girmesi için hiçbir engel yoktur." (Nesai)

18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser nerede yapılacak? 18 Nisan Adana Ferhat Göçer konseri saat kaçta başlayacak? Konser... Haberi Görüntüle

AYETEL KÜRSİ ANLAMI NEDİR?

Ayetel Kürsi'nin anlamı şöyledir:
Rahman ve rahim olan Allah'ın ismiyle. Allah'tan başka ilah yoktur. O daima yaşayan, daima duran ve tüm varlıkları ayakta tutandır. O’nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nundur. O’nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, onun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar. O’nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini de görüp gözetmek, ona herhangi bir ağırlık vermez. O, çok yüce ve çok büyüktür.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading