Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avokadonun hemen bozulmaması için ne yapılmalı? Kesilmiş bir avokado nasıl saklanır?

Avokadonun hemen bozulmaması için ne yapılmalı? Kesilmiş bir avokado nasıl saklanır?

Zayıflama programlarının en çok başvurulan yiyeceklerinden avokadonun fiyatı git gide artıyor. O yüzden bu meyveyi satın aldıktan sonra hemen bozulmamasının sağlanması çok önemli. Peki bu nasıl olacak? Avokadoların çabuk bozulması nasıl önlenir?

Yaşam

12.03.2024, 17:48

Son yıllarda spor yapanlar tarafından adı sıklıkla anılsa da avokadolar aslında sağlık için geçmişten bu yana büyük bir öneme sahip. 

Yapılan araştırmalar, avokadoların kardiyovasküler sağlığı destekleyebileceğini, sağlıklı kilo verme ve kilo yönetimine katkıda bulunabileceğini ve göz sağlığına yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor. Lif, B6 vitamini, folat, magnezyum ve çoklu doymamış yağ asitleri yönünden zengin olan avokadolar ayrıca çok yönlü olma özelliği taşıyor. Onları tek başına yiyebilir, smoothielere ekleyebilir, sos yapabilir ve yemeklere dahil edebilirsiniz.

Ancak avokadolar, bazen onları kullanmaya fırsat bulamadan bozulmalarıyla da biliniyor. Peki onları daha uzun süre taze tutmanın bir yolu var mı? Avokadoların çok çabuk bozulması nasıl durdurulabilir?

SURVİVOR ALL STAR eleme adayı kim? 26 Mart Survivor eleme... Haberi Görüntüle

İLK İŞ MARKETTEN DOĞRU AVOKADOYU SEÇMEK

Bir avokadonun hazır olup olmadığını genellikle elinizde nasıl hissettiğinizden anlayabilirsiniz. Olgun bir avokado ararken, meyveyi parmak uçlarınız yerine avucunuzun içiyle hafifçe sıkın. Olgun ve yemeye hazırsa avokado sert olur ama biraz yumuşaklık hissi verir. Avokado parlak yeşil bir renkteyse, yemeye hazırdır ama kahverengi bir renk görünüyorsa, avokado olgunlaşmış olabilir. 

Fenomen dizi Kızıl Goncalar'ın kadrosu değişiyor! Kızıl Goncalar dizisinin yeni... Haberi Görüntüle

AYRI AYRI SARIP BUZDOLABINDA SAKLAYIN

Raf ömrünü uzatmanız gerekiyorsa, her bir avokadoyu plastik ambalajla ayrı ayrı sarın ve buzdolabında saklayın.

Ahmet Kural ve eşi Çağla Gizem Amerika yolcusu! Doğum için... Haberi Görüntüle

ELMA VE MUZLARA YAKIN KOYMAYIN

Avokadolar, elma ve muz olgunlaştıkça etilen gazı salar. Olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için bu meyveleri kapalı veya birbirine yakın şekilde bulundurmayın. 

Yılmaz Erdoğan imzalı İnci Taneleri dizisinde flaş gelişme! Dizinin oyuncu... Haberi Görüntüle

DERİN DONDURUCUDA MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ

Ayrıca avokadolarınızı derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz. Bu, özellikle onları smoothie veya soslarda kullanmayı düşünüyorsanız harika olabilir.

Shakira'dan eski eşi Pique açıklaması: Kocamın olmaması bir yandan iyi... Haberi Görüntüle

KESİLMİŞ AVOKADO NASIL SAKLANMALI?

Kesilmiş avokadolar ise havaya maruz kaldığında, oksijenle reaksiyona girer ve oksitlenmeye başlayarak açık kahverengi bir renge dönüşür. Açıkta kalan yüzeye limon veya misket limonu suyu sıkabilirsiniz, çünkü sitrik asit koruyucu görevi görür. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading