Yandex Metrica

Sitede Ara

Artık babaların soyadı kullanılmayacak! Anayasa Mahkemesi'nden devrim niteliğinde karar

Artık babaların soyadı kullanılmayacak! Anayasa Mahkemesi'nden devrim niteliğinde karar

İtalya Anayasa Mahkemesi, çok konuşulacak bir karara imza attı. Mahkeme tutanaklarına göre, artık İtalya'da doğan çocuklar hem annesinin hem de babasının soyadını alabilecek.

Yaşam

23.01.2024, 19:12

İtalya mahkemeleri, ebeveynlik yasasında değişikliğe gidiyor. Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan açıklamaya göre İtalya'da uzun zamandır devam eden, tüm yeni doğan bebeklere otomatik olarak babalarının soyadının verilmesi geleneği sona eriyor.

Yeşilçam oyuncusu Ahu Tuğba'dan kötü haber! Amerika'da yoğun bakıma alındı! Durumu kritik! Yeşilçam oyuncusu Ahu Tuğba'dan kötü haber! Amerika'da yoğun bakıma alındı!... Haberi Görüntüle

"ÇOCUK SOYADINI SEÇEBİLMELİ"

Mahkeme, alınan kararın "ayrımcı ve kimliğine zararlı" olduğuna karar verilirken çocuğun her iki ebeveyninin de soyadını seçebilmesi gerektiği vurgulandı.

Telefonunuzda bu ayarlar açıksa dinleniyor olabilirsiniz! İşte Google dinlemelerini önlemenin yolları Telefonunuzda bu ayarlar açıksa dinleniyor olabilirsiniz! İşte Google dinlemelerini önlemenin... Haberi Görüntüle

ANNE BABALAR ANLAŞIRSA BİR SOYADI İLE DEVAM EDEBİLECEKLER

İtalyan çocukların, anne ve babanın kabul etmesi halinde bir soyadına sahip olmaya devam edebilecekleri ifade edildi.

İtalya parlamentosu, alınan mahkeme kararındaki yeni yasayı onaylamaya hazırlanırken İtalya Aile Bakanlığı da karara destek verdiklerini vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading