Yandex Metrica

Anneler egzersize zaman ayıramıyor! Araştırmalara göre küçük çocuğu olanlar en fazla 18 dakika egzersiz yapabiliyor

Anneler egzersize zaman ayıramıyor! Araştırmalara göre küçük çocuğu olanlar en fazla 18 dakika egzersiz yapabiliyor

Sağlıklı yaşamak ve formda kalmak için egzersiz yapmak şart. Tabi bunun yerine getirilmesi de içinde bulunulan ortam ve şartlara bağlı. İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre çocuk sahibi olan kadınların çoğu egzersiz yapamıyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:05

Egzersiz yapmak, sağlık sorunlarını önleyen ve aynı zamanda kişinin formda kalmasına yardımcı olan bir aktivite. Ancak ne yazık ki toplumda az bir kesim buna zaman ayırabiliyor. Çünkü herkesin yaşam şartları farklı. 

Esra Ezmeci'yi kahreden itiraf! Canlı yayında anlattıklarıyla izleyiciler şoke oldu: Kızım üvey babasıyla... Esra Ezmeci'yi kahreden itiraf! Canlı yayında anlattıklarıyla izleyiciler şoke oldu:... Haberi Görüntüle

EGZERSİZ, ÇOCUK SAYISINA BAĞLI

İngiliz bilim adamları tarafından yapılan yeni bir araştırma, annelerin yarısından daha azının önerilen fiziksel aktivite düzeylerini karşıladığını gösteriyor. Sorun, küçük veya fazla sayıda çocuğu olan kadınlar için daha da büyüyor. Yani ebeveynler aslında çocuğu olmayanlara göre fiziksel olarak daha az aktif.

Araştırmacılar, 20 ila 34 yaşları arasındaki 848 kadının fiziksel egzersiz/aktivite düzeyine ilişkin örnek verilerini analiz etti. Annelerin %50'sinden daha azının haftada 150 dakikalık orta ila şiddetli egzersiz için önerilen sınırı karşıladığı görüldü.

23 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 23 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

KÜÇÜK ÇOCUĞU OLANLAR AZ HAREKET EDİYOR

Okul çağındaki çocukların anneleri, gün içinde ortalama 26 dakika orta ila şiddetli aktivite yaparken, dört yaşına kadar küçük çocukların anneleri 18 dakika yaptı. Bir annenin birden fazla çocuğu varsa, günde 21 dakikadan fazla egzersize ayrılmış zaman geçirmedi.

Uzmanlara göre, küçük çocukların anneleri ebeveynlik sorumlulukları sebebiyle egzersize zaman ayıramıyor. Çocuklara bakmanın yanı sıra fiziksel aktivite için zaman bulmak ise genellikle zorlaşıyor. Bu nedenle egzersiz, anneler tarafından kenara atılan ilk şeylerden biri haline geliyor. 

Çoğu anne kendisini daha hafif yoğunluklu egzersizle sınırlıyor. Ancak çocuklar okula başladığında, anneler daha fazla fiziksel aktivite ve daha fazla yoğunluk için zaman ayırmayı başarıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading