Yandex Metrica
Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı? Dolmuş, otobüs, minibüs ücretleri ne kadar oldu?

Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı? Dolmuş, otobüs, minibüs ücretleri ne kadar oldu?

Ankara'da toplu taşıma araçlarının gerçekleştirdiği kontak kapatma eyleminden sonra Ankara Belediyesi ücretlere zam yaptı. Bunun üzerine vatandaşlar internette 'Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı? Dolmuş, otobüs, minibüs ücretleri ne kadar oldu? ' diye araştırmaya başladı. Peki Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı? Dolmuş, otobüs, minibüs ücretleri ne kadar oldu?

Yaşam

18.02.2024, 14:51

Ankara Belesiyesi toplu taşıma araçlarının eylemi sonrasında harekete geçti. Fiyatlara zam yapılmasının ardından vatandaşlar 'Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı? Dolmuş, otobüs, minibüs ücretleri ne kadar oldu?' diye merak etmeye başladı. Peki Ankara’da hangi toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı?

Cem Yılmaz akıl sağlığını yitirdi! Gösterisini yarıda kesen oyuncu sağlık... Haberi Görüntüle

ANKARA' DA HANGİ TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın özel halk otobüsleri (ÖHO) ve özel toplu taşıma araçları (ÖTA) ile ANKARAY, metro ve EGO otobüslerinde uygulanmak üzere sunduğu yüzde 44'lük zam teklifi, EGO Genel Müdürlüğünce hazırlanarak UKOME Genel Kuruluna teklif edildi.

UKOME tarafından oy çokluğuyla onaylanan yeni fiyat tarifesine göre, toplu taşımada tam bilet ücreti 4,5 liradan 6,5, öğrenci biniş ücreti de 2,5 liradan 3,5 liraya çıkarıldı.

Aktarma ücretlerine zam içermeyen tarifeyle, öğretmen biniş ücreti 3 liradan 4,25, tek binişlik Ankarakart ücreti ise 5 liradan 7 liraya yükseldi.

Yeni fiyat tarifesi, 15 Mart'tan sonra uygulanmaya başlanacak.

Aynı zamanda 5 Ocak 2022'den itibaren tam biniş ücreti 3,25 liradan 4,5 TL'ye öğrenci biniş ücreti de 1,75 liradan 2,5 TL'ye yükseltilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading