Yandex Metrica

Anjiyo yaptırmak orucu bozar mı? Diyanet nokta koydu!

Anjiyo yaptırmak orucu bozar mı? Diyanet nokta koydu!

Ramazan ayında oruçlu olan bireyler anjiyo yaptırdıklarında oruçlarının bozup bozmadığını merak ediyor. Anjiyo yaptırmak zorunda olanlar tuttukları oruca zararı var mı diye araştırıyor. Bunun sonucunda internette "Anjiyo yaptırmak orucu bozar mı?" diye arama yapılmaya başladı. Peki anjiyo yaptırmak orucu bozar mı? Diyanet nokta koydu!

Yaşam

15.03.2024, 22:06

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle vatandaşlar oruç ibadetini yerine getirmeye başladı. Damar tıkanıklığı sebebiyle anjiyo yaptırmak zorunda olan vatandaşlar oruçlarının bozulup bozulmayacağını merak ediyor. İnternette "Anjiyo yaptırmak orucu bozar mı?" diye aranmaya başladı. Peki anjiyo yaptırmak orucu bozar mı? Diyanet nokta koydu!

24 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 24 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

ANJİYO YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI? DİYANET NOKTAYI KOYDU!

Din İşleri Yüksek Kurulu olan Diyanet, resmi internet sayfasında anjiyo yaptırmanın orucu bozup bozmayacağıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Halk arasında anjiyo olarak bilinen operasyon, teşhis ve tedaviye yönelik olarak uygulanmaktadır. Anjiyografi vücut damarlarının görüntülenmesi demektir. Damar içine damarların görünür hâle gelmesini sağlayan ve kontrast madde olarak tanımlanan ilaç verilerek, anjiyogram adı verilen filmler elde edilir. Anjiyografi sayesinde organları besleyen damarlar görüntülenerek damar hastalıkları veya bu damarlardan beslenen organlara ait tanı koydurucu bilgiler edinilir. Tedaviye yönelik olarak uygulanan anjiyonun klasik yöntemi anjiyoplastidir. Bu ise, dar veya tam tıkalı damarların balon ya da stent denilen özel araçlarla tekrar açılması için yapılır.
Bu bilgiler ışığında gerek anjiyografi, gerekse anjiyoplasti operasyonlarında yemek ve içmek anlamı bulunmadığından, oruç bozulmaz (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz. Kâsânî, Bedâî’, II, 98).

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading