Yandex Metrica

Akşam namazı nasıl kılınır? Akşam namazı kaç rekat?

Akşam namazı nasıl kılınır? Akşam namazı kaç rekat?

Akşam namazı farz olan 5 vakit namazın dördüncüsüdür. Beş vakit namaz sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsıdır. İnternette 'Akşam namazı nasıl kılınır? Akşam namazı kaç rekat?' aramaları yapılıyor. Peki akşam namazı nasıl kılınır? Akşam namazı kaç rekat?

Yaşam

05.04.2024, 21:10

Akşam namazı her gün kılınması gereken vakit namazlarındandır. Sırasıyla sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarıdır. Akşam namazı 3 farz 2 sünnetten oluşur. Toplam 5 rekat olan akşam namazı internette aranıyor. Peki  akşam namazı nasıl kılınır? Akşam namazı kaç rekat?

Müge Anlı'da kan donduran olay: Yasak aşk yaşadığı üvey oğluyla kaçtı sözleri 'pes' dedirtti Müge Anlı'da kan donduran olay: Yasak aşk yaşadığı üvey oğluyla... Haberi Görüntüle

AKŞAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Sakallarını uzattı bambaşka biri oldu! Ünlü DJ Kerimcan Durmaz değişimiyle sosyal medyada gündem oldu! Sakallarını uzattı bambaşka biri oldu! Ünlü DJ Kerimcan Durmaz değişimiyle... Haberi Görüntüle

AKŞAM NAMAZI FARZI KILINIŞI

1. REKAT

Akşam namazını kılmak için; "Niyet ettim Allah rızası için Akşam namazının Üç rekat farzını kılmaya" diyerek niyet edilir. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlanır. Sübhaneke duası okunur. Euzü-besmele çekilir. Fatiha Suresini okunur. Kur'an-ı Kerim'den bir sure okunur ve Rüku'ya gidilir. Sonra Secde'ye gidilir. Doğrulunur, tekrar Secde'ye gidilip ayağa kalkarak Kıyam'a durulur.

2.REKAT

Besmele çekilir. Fatiha Suresini okunur. Kur'an-ı Kerim'den bir sure okunur ve Rüku'ya gidilir. Sonra Secde'ye gidilir. Doğrulunur, tekrar Secde'ye gidilip oturarak Ettahiyyatu okunur. Daha sonra ayağa kalkarak Kıyam'a durulur.

3.REKAT

Besmele çekilir. Fatiha Suresini okunur. Rüku'ya gidilir. Sonra Secde'ye gidilir. Doğrulunur, tekrar Secde'ye gidilip oturarak Ettahiyyatu, Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okunur. "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namaz tamamlanır.

Baba oğul tartışması iyice çığrından çıktı! İbrahim Tatlıse oğlu Ahmet Tatlıses'i yerin dibine soktu! Baba oğul tartışması iyice çığrından çıktı! İbrahim Tatlıse oğlu Ahmet... Haberi Görüntüle

AKŞAM NAMAZI SÜNNETİ KILINIŞI

1. REKAT

"Niyet ettim Allah rızası için Akşam namazının iki rekat sünnetini kılmaya" diyerek niyet edilir. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlanır. Sübhaneke duası okunur. Euzü-besmele çekilir. Fatiha Suresini okunur. Kur'an-ı Kerim'den bir sure okunur ve Rüku'ya gidilir. Sonra Secde'ye gidilir. Doğrulunur, tekrar Secde'ye gidilip ayağa kalkarak Kıyam'a durulur.

2. REKAT

Ayağa kalkarak Kıyam'a durulur. Besmele çekilir. Fatiha Suresini okunur. Kur'an-ı Kerim'den bir sure okunur ve Rüku'ya gidilir. Sonra Secde'ye gidilir. Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okunur. "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namaz tamamlanır.

İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? İranlı şarkıcı Moein kimdir? Şarkıcı Moein Van konserinde ne oldu? Haberi Görüntüle

AKŞAM NAMAZI KAÇ REKAT?

Akşam namazı; 3 rekat farz, 2 rekat sünnet olmak üzere toplam 5 rekattan oluşur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading