Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adalet ile ilgili Kur'an ayetleri hangileri? Adalet hangi surede geçmektedir? Adaletle ilgili hadisler neler?

Adalet ile ilgili Kur'an ayetleri hangileri? Adalet hangi surede geçmektedir? Adaletle ilgili hadisler neler?

İslam dininde adalet büyük önem arz etmektedir. Müslümanların birbirine saygısı adalet ile ölçülmektedir. Adalet ile ilgili ayetler ve sureler pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Adalet ile ilgili Kur'an ayetleri hangileri? Adalet hangi surede geçmektedir? Adaletle ilgili hadisler neler?

Yaşam

17.03.2024, 16:44

Adalet pek çok dinde olduğu gibi İslam dininde de büyük öneme sahiptir. Müslümanlar birbirlerine karşı her zaman adalet konusunda daha hassas davranmaktırlar. Adaletin önemi Kur'an-ı Kerimde pek çok hadiste de belirtilmiştir. Bu ayetler pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Yapay Zeka durdurulamıyor! Şimdi de ünlü isimlerin şişman halleri olay... Haberi Görüntüle

ADALET İLE İLGİLİ AYETLER

Kuran'ın birçok ayetinde adalet ile ilgili söylemlere yer verilmiştir. Aynı şekilde hadiste de bu konuya vurgu yapıldığı görülür. Bu kapsamda aşağıdaki örnek ayetleri inceleyebilirsiniz.

Âl-i İmrân Suresi'nin 18. Ayeti: Allah, adaleti ayakta tutarak şu hususu açıklamıştır ki, kendisinden başka ilâh yoktur. Melekler ve ilim sahipleri de bunu ikrar etmişlerdir. Evet mutlak güç ve hikmet sahibi Allah'tan başka ilâh yoktur.

Âl-i İmrân Suresi'nin 21. Ayeti: Allah'ın âyetlerini inkâr edenler, haksız yere peygamberlerin canlarına kıyanlar ve adaleti emreden insanları öldürenler yok mu? Onlara acı bir azabı müjdele!

Nisâ Suresi'nin 3. Ayeti: Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdirde) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın. Yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.

Nisâ Suresi'nin 58. Ayeti: Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne kadar güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işiten ve görendir.

Nisâ Suresi'nin 105. Ayeti: Allah'ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmedesin diye sana bu kitabı hak ile indirdik; hainlerden taraf olma!

Yalı Çapkını dizisinden kötü haber! İzleyiciler diziye olan ilgisini kaybetti!... Haberi Görüntüle

ADALETLE İLGİLİ HADİSLER

Adaletle ilgili Kuran'da çok sayıda ayet olduğu gibi Peygamber Efendimiz (S.A.V.) tarafından söylenen çok sayıda hadis de vardır. Bu kapsamda dikkat çeken hadis örnekleri aşağıdadır.

En faziletli cihat, zalim bir idarecinin yanında ona adaleti söylemektir.

Verdiği hükümlerde, ailesinin ve halkın yönetiminde adaletli davranan yöneticiler, kıyamet gününde Allah Teâlâ'nın yanında nurdan yüksek koltuklar üzerinde otururlar.

Allah'a yemin ederim ki Muhammed'in kızı Fatıma hırsızlık yapsaydı, onun da cezasını verirdim.

Cennetlikler üç gruptur. Bunlar: Âdil ve başarılı devlet başkanı, Yakınlarına ve Müslümanlara karşı merhametli ve yufka yürekli olan kişi, Ailesi kalabalık olduğu halde haram kazançtan sakınıp kimseden bir şey istemeyen adamdır

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading