Yandex Metrica

7 Kasım MasterChef 2021 Danilo Şef’in dalgalar yemeği tarifi nedir?

7 Kasım MasterChef 2021 Danilo Şef’in dalgalar yemeği tarifi nedir?

7 Kasım akşamı MasterChef eleme gecesinde Danilo Şef'in "Dalgalar" adlı tabağı yapıldı. Peki Danilo Şef'in dalgalar yemeği tarifi nedir? Dalgalar yemeği nasıl yapılır?

Yaşam

09.04.2024, 02:41

TV8’de yayınlanan MasterChef programında geçtiğimiz akşam eleme gecesi yapıldı. Yarışmacılar eleme potasından çıkmak için Danilo Şef’in dalgalar adlı yemeğini yaparak, kıyasıya mücadele verdi. Potadan çıkamayan ve MasterChef 2021’e veda eden isim ise Emre Büber oldu. Peki Danilo Şef’in dalgalar tarifi nedir?

Magazin dünyası bunu konuşuyor! Uğur Dündar'a babalık davası açan o isim ortaya çıktı: Dündar'ın kopyası! Magazin dünyası bunu konuşuyor! Uğur Dündar'a babalık davası açan o... Haberi Görüntüle

DALGALAR MALZEMELER

-800 gr levrek

-500 gr kök kereviz

-2 adet limon

-40 gr tereyağı

-100 gr pancar

-1 bağ maydanoz

-50 gr 2 adet kırmızı soğan

-3 adet Brüksel lahana

-1 adet portakal

-10 cl pirinç sirkesi

-2 gr pembe tane biber

-3 gr toz şeker

-1 diş sarımsak

-20 cl zeytinyağı

-6 gr tuz

-300 ml çiçek yağı

Dünya bu cezayı konuşuyor! Ünlü rapçi İran'da idam cezasına mahkum edildi! Dünya bu cezayı konuşuyor! Ünlü rapçi İran'da idam cezasına mahkum... Haberi Görüntüle

DANİLO ŞEF’İN DALGALAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

-İlk olarak levreğimizin içini iyice temizliyoruz ve fileto haline getirip tuzluyoruz.

-Kerevizlerimizi limonlu suda haşlıyoruz ve süzdükten sonra tereyağ, tuz ilave ederek blender ile püre haline getiriyoruz.

-Pancarı fırınlayarak pişirin kabuklarını soyup blenderdan geçiriyor ve içine bir miktar kereviz püresinden ilave ediyoruz.

-Yeşil yağ için zeytinyağı, sarımsak ve maydanozu blenderdan geçirerek tülbentte süzüyoruz ve sonrasında kalan maydonoz ve 2 kaşık kereviz püresini içerisine ilave ediyoruz.

-Toplamda 3 renkte püre elde etmiş olacağız kereviz, pancarlı ve maydanozlu.

-Kırmızı soğanları soyarak ince slays olacak şekilde doğruyoruz ve üzerine tuz, şeker, limon suyu ve pirinç sirkesi ilave ederek hafifçe karıştırıyoruz. Daha sonrasında 20 dakika kadar bekletiyoruz.

-Kereviz yapraklarından 5 yaprağı çiçek yağında kızartıyoruz.

-Brüksel lahanalarını blanc ederek kabuklarını çıkarıyoruz ve içine soğan turşularını yerleştiriyoruz.

-Portakalı soyarak dilimlerini çıkarıyoruz.

-Tabağını yaparken sırasıyla renkli püreleri yan yana koyarak spatula yardımı ile tabağa yayıp deniz dalgası şeklini veriyoruz.

-Üzerine ızgara levreği yerleştirip, yanlarına brüksel çanağındaki soğan turşusunu koyuyor ve ardından portakal dilimlerini yerleştiriyoruz.

-Son hamle olarak pembe biber, yeşil yağ ve kızarmış kereviz yaprakları ile süsleyip işlemi tamamlıyoruz. Afiyet olsun!

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading