Yandex Metrica

Zonguldak'ta zehirlenme paniği! 118 öğrenci hastanelik oldu

Zonguldak'ta zehirlenme paniği! 118 öğrenci hastanelik oldu

Zonguldak Çaycuma'da taşımalı eğitimle öğrenim gören 118 öğrenci, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu. Öğrencilerin çoğu ayakta tedaviyle taburcu edilirken durumu daha ağır olan 16 öğrencinin tedavisi sürüyor. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Gündem

23.01.2024, 22:15


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde taşımalı eğitimle öğrenim gören 118 öğrenci, besin zehirlenmezi şüphesiyle hastaneye başvurdu. 16 öğrenicinin tedavisi sürerken, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, okullarda verilen yemeklerden numunelerin alındığını konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.

23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan salı günü kargolar açık mı? MNG, Yurtiçi, Surat, Aras, PTT! 23 Nisan kargolar ve PTT açık mı? 2024 23 Nisan... Haberi Görüntüle

OLAĞAN ŞÜPHELİ TAVUKLU PİLAV

Edinilen bilgiye göre, Çaycuma ilçesinde taşımalı eğitimle öğrenim gören öğrencilere yemek hizmeti doğrultusunda bugün tavuklu pilav, makarna ve salata yemeği verildi. Öğrenciler yemek yedikten birkaç saat sonra mide bulantısı ve benzeri şikayetlerle Çaycuma Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastaneye başvuran 118 öğrenciden 16'sının kontrol amaçlı tedavisi sürerken, şikayet yaşayan öğrencilerin hastaneye müracaatları ise sürüyor.

Kod adı damla!  FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:... Haberi Görüntüle

NUMUNE ALINDI VE BOLU'YA GÖNDERİLDİ

Hastaneye gelerek öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "Çaycuma'da yaklaşık 5 bin 230 öğrencimize taşımalı eğitim doğrultusunda yemek hizmeti veriliyor. Bugün üzücü bir durum ama 118 öğrencimiz başvurusu oldu. Hastaneye müracaat ettiğini öğrendik. Şuan kontrol amaçlı 16 öğrencimize yatış verildi. Diğer öğrencilerimize serum takıldı. Bu durum bir gıda zehirlenmesi olduğunun üzerinde duruldu. Ümit ediyoruz ki artmaz. Yarım saat ve 1 saat içerisinde gerçekleşir. Ümit ediyoruz ki sayı artmaz. 118 öğrencimiz inşallah sağ salim yolcu ettikten sonra buradan ayrılmayı düşünüyoruz. Çok şükür ciddi bir durum yok. Yemek firmasıyla ilgili ve yemekten alınan numune İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Bolu'ya gönderildi. Numune 3 gün içinde geliyormuş. Pazartesi geldiğinde gerekli işlem başlatılacak. Şu an ki ihtimal bugünkü menüde patatesli tavuk, makarna ve salata olduğu söylendiği için ihtimaller tavuk üzerinde duruluyor. Ancak net değil. Tekrardan teşekkürler, velilerimize geçmiş olsun. Kısa zamanda inşallah taburcu edeceğiz. Şu saat itibarı ile inceleme başlatıldı. Tahlil sonucu henüz gelmedi ama inceleme başlatıldı. İnceleme başlattık" diye konuştu.

9 ila 13 yaş arasındaki çocukların yatarak tedavisi devam ederken alınan yemek numunelerinin Bolu'ya gönderildiği tahlil sonuçlarına soruşturmanın genişletileceği öğrenildi. Hastanede tedavi gören öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading