Yandex Metrica

Ziraat Odası Başkanı Demir'den yüksek fiyatlara tepki: Tencere darbesi yapıyorlar!

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, 3 farklı markette aynı ürünün farklı fiyatlardan satıldığını çarpıcı örneklerle anlattı. Marketlerdeki fahiş kâr oranlarına dikkat çekerek "Bu ülkede tencere darbesi yapılıyor. Amaç halkı sokağa dökmek" dedi.

Gündem

23.01.2024, 20:06

Ülke genelinde ekonomi alanında yaşanan tüm olumlu gelişmelere rağmen zincir marketlerde yapılan fahiş zamlar gündemden düşymüyor. Özellikle aynı ürünlerin farklı marketlerde çok farklı fiyatlara satılması ve üretici ile raf fiyatları arasındaki inanılmaz uçurum vatandaşın tepkisini çekerken, konuya ilişkin Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında elbisesi mi koptu? Katy Perry'e canlı yayında ne oldu? Katy Perry canlı yayında... Haberi Görüntüle

3 FARKLI ÜRÜN 3 FARKLI FİYAT

CNN Türk canlı yayınına katılan Demir, İnsanların alım gücü üzerinden 'tencere darbesi' yapıldığını ifade eden Demir, programa gelirken farklı marketlerden aldığı patates soğan, muz ve süt gramaj ve markaları aynı olan 2 kavanoz salça ile durumu anlattı.Demir, 700 gramlık aynı firmanın ürünü olan salçayı bir marketten 46.95, diğerinden 61.75, ve bir başkasından ise 79,95 TL'ye aldığını belirtti. Demir bu fiyatlamanın 1 kilogramda ise sırasıyla 67, 88 ve 114 liraya tekabul ettiğini belirtti.

Şanlıurfa'da çıplak kadın sokakta neden gezdi? Şanlıurfa'da çıplak kadın olayı ne 2024? Şanlıurfa'da çıplak kadın sokakta neden gezdi? Şanlıurfa'da çıplak kadın olayı... Haberi Görüntüle

"15 TEMMUZ'DA YAPAMADIKLARINI GIDA İLE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Demir, mutfaktaki temel gıda ürünleri arasında  yer alan patates ve soğan fiyatlarının bir lüks tüketim ürünü olan muzdan daha pahalı olduğunu belirterek Demir, "Patates 13.90, soğan 15.90. Muz 13.75. Burada bir acayiplik yok mu? Patates ve soğan muzu geçmiş. Burada para kazanmanın dışında başka şeyler oluyor. Beyaz peynirin kilosu 215 lira. 200 lira, kaşar peyniri! Ben sütçü Ömer'im, yoğurtçu Ömer'im; bu işleri bilirim. Bunların fiyatı 10 gün olunca farklıydı. Hiç duyulmamış, görülmemiş olaylarla karşılaşıyoruz. Muz olmadan yemek yapabilirsiniz. Petates ve soğan olmadan mutfakta bir şey yapamayız. Para kazanmanın dışında, başka şeyler oluyor. Geçmişte yapamadıklarını, 17-25 Aralık sürecinde yapamadıklarını, 15 Temmuz'da yapamadıklarını şimdi gıda ile yapmaya çılışıyorlar. Mutfakta yangın çıkararak tencere darbesi yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi Çenet youtube kanalı yine mi çalındı? Ruhi Çenet'in YouTube kanalı tekrardan mı çalındı 17 Nisan? Ruhi... Haberi Görüntüle

"MİLLETİ SOKAĞA DÖKMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Süt fiyatlarından örnek veren Demir, kendisinin de süt üretici olduğunu belirterek "Yarım kilo sütü 16,5 liraya satıyorlar. Bir kilosu 33 lira. Bizden kilosunu 8 liraya alıyorlar. Bu vatandaşı soymak değil de nedir? Bunlar, böyle bir planlama yaparak milleti sokağa dökmeye çalışıyorlar. Tencere darbesi yapmaya çalışıyorlar. Bunun başka açıklaması, başka bir hesaplaması yok" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading