Yandex Metrica

Zeytin Dalı operasyonunda vatan için şehit olmuştu! Şehide hakaret edene ise şaka gibi ceza verildi

Zeytin Dalı operasyonunda vatan için şehit olmuştu! Şehide hakaret edene ise şaka gibi ceza verildi

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde 2018 yılında silah arkadaşları ile beraber şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç'a sosyal medyada hakaret eden Erkan Abdioğlu'na ödül gibi ceza verildi. Şehidin ailesi ise söz konusu karara tepki gösterdi.

Gündem

27.03.2024, 23:56

2018 yılının mart ayında TSK tarafından Suriye'de terör örgütüne yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekat bölgesinde Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, 7 silah arkadaşı ile beraber şehit düşmüştü. 

23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024 Çocuk Bayramında ESHOT otobüs-metro bedava mı? 23 Nisan bugün İzmir'de otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? 2024... Haberi Görüntüle

'GEREKİRSE BİZ DE ŞEHİT OLALIM' DEMİŞTİ 

Koç'un şehit olmasından sonra ortaya çıkan telsiz konuşmasında, çatışma ortasında kaldıklarını söylediği ve 'Jetler vursun, gerekirse biz de şehit olalım' dediği ortaya çıkmıştı. 

İstanbul'da İstanbul'da "MAHZEN-27" operasyonu! Kırmızı bültenle aranan Nurlan Zharımbetov yakalandı Haberi Görüntüle

ŞEHİDİN HATIRASINA HADSİZ HAKARET 

Erkan Abdioğlu isimli şahsın, Abdullah Taha Koç'un defnedildiği yönünde yapılan haberlerin altına hakaret dolu yorumlar yaptığı görüldü. Hadsiz hakaretleri gören şehit ailesi ise Abdioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Hadsiz yorumlarda bulunan Abdioğlu hakkında, 'kişinin hatırasına hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Seçimlerin ardından Meclis'te mesai yeniden başlıyor! Haberi Görüntüle

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINDAN SUÇ KAYDI VAR 

Diğer yandan Abdioğlu, hakkında daha önce de terör örgütü propagandası yapmaktan soruşturma geçirdiği ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret, terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme gibi suçlardan derdest soruşturma ve kovuşturma dosyasının bulunduğu öğrenildi. 

Fakat Abdioğlu buna rağmen suçlamaları reddederek telefonunun Almanya'da iken çalındığını iddia etti. 

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

MAHKEMEDEN ÖDÜL GİBİ CEZA 

Konya 20'nci Asliye Ceza Mahkemesince yargılanan Abdioğlu, 'iyi hal' indirimi ile beraber 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme üstüne üstlük bir de cezayı erteleyerek 1 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti. 

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: PKK'lı Saim Çakmak yakalandı MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: PKK'lı Saim Çakmak yakalandı Haberi Görüntüle

AİLE KARARI İSTİNAFA TAŞIDI 

Şehit Koç'un babası Ahmet ve annesi Fatma Zehra Koç, mahkemenin verdiği ödül gibi cezaya tepki gösterdi. Aile kararı istinaf mahkemesine taşıdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading