Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Savaşı bitirme yolunda Ukrayna Rusya arasında ara bulucu olma inisiyatifi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:04

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev'deki Marinskiy Sarayı'nda Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Onuncu Toplantısı ve iki ülke arasında anlaşmalar için imza töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, 30 yıl önce iki ülke diplomatik ilişkileri tesis ettiğini ve bugün devam eden iş birliğini çok önemli bir olayla taçlandırdıklarını aktardı.

Kirli ittifaka bir halka daha eklendi! CHP'li adayın ekibinden DEM'li... Haberi Görüntüle

"BU, TARİHİ BİR OLAY"

İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması (STA) imzaladıklarını aktaran Zelenskiy, "Bu, tarihi bir olay. Hepimizi ve dost halklarımızı kutluyorum." dedi.

Zelenskiy, STA imzalanmadan önce bile geçen yıl ticaret hacminin 7 milyar dolara yükseldiğini belirterek "Bu da koyduğumuz 10 milyar dolarlık hedefimizin mümkün olduğunu gösteriyor. STA da bu hedefe beklediğimizden daha hızlı ulaşmamızı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

2024 MANİSA-YUNUSEMRE SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Manisa-Yunusemre'de hangi... Haberi Görüntüle

"ANLAŞMA BAYKAR İHA’LARININ UKRAYNA’DAKİ ÜRETİMİNİ GENİŞLETECEK"

Bugün güvenlik ve barış konularını da ele aldıklarını anlatan Zelenskiy, "Önümüzde duran meydan okumalar ve bunların giderilmesi için atılacak adımlar görüşmemizin temel konularıydı. Egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze değişmez desteği için Kırım'ın kurtarılması ve Kırımlıların haklarının korunması için Türkiye'nin Kırım platformuna aktif katılımı için Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Zelenskiy, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Savaşı bitirme yolunda Ukrayna Rusya arasında arabulucu olma inisiyatifi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Ukrayna'da barış için tüm platformlarda elimizden geleni yapmayı hazırız."

Savunma sanayisi ve havacılıkta iş birliğini ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, "Bunlar stratejik ortaklığımızın itici güçlerinden biridir. Amacımız ortak savunma projeleri, ortak teşebbüsler kurmak, tecrübe ve teknoloji paylaşımı yapmak. Bugün imzaladığımız anlaşmayla, BAYKAR Makina İHA’larının Ukrayna’daki üretimi genişletilecek." dedi.

2024 KAHRAMANMARAŞ-NURHAK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Nurhak'ta hangi... Haberi Görüntüle

"DOSTLUĞUMUZU ORTAK TEHDİTLER DEĞİL ORTAK GALİBİYETLER GÜÇLENDİRECEKTİR"

Bölgede enerji güvenliği konusunu da ele aldıklarını belirten Zelenskiy, Kovid-19 salgınına rağmen yaklaşık 2 milyon Ukraynalı turistin Türkiye'yi ziyaret ederek rekor kırdığını ifade etti.

Bu kapsamda Türkiye'nin Harkiv ve Lviv'de başkonsolosluk açma inisiyatifini desteklediklerini dile getiren Zelenskiy, Ukrayna'nın da Antalya'daki konsolosluğunu başkonsolosluğa çevireceğini belirtti.

Türkiye'nin bu ziyaretini her zaman hatırlayacaklarını belirten Zelenskiy, "Kalpten inanıyorum ki dostluğumuzu ortak tehditler değil, ortak galibiyetler güçlendirecektir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading