Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zam yapamayınca tehdit etti: Yaptığınız suç, mahkemede göreceksiniz

Zam yapamayınca tehdit etti: Yaptığınız suç, mahkemede göreceksiniz

İstanbul'u iki buçuk yılda borç batağına sürükleyen, hizmet üretmek bir yana yarım kalan projeleri bile tamamlayamayan CHP'li İBB yönetimi tehdide başladı. İstanbul'da suya yüzde 175 zam teklifi AK Parti ve MHP tarafından reddedilen Ekrem İmamoğlu düzenlediği basın toplantısında trajikomik açıklamalarda bulundu. İmamoğlu hem suçladı hem tehdit etti.

Gündem

23.01.2024, 18:50

İstanbul'u iki buçuk yılda borç batağına sürükleyen buna rağmen hizmet üretmemeyen, AK Parti döneminde yarım kalan projeleri bile tamamlayamayan CHP'li İBB yönetimi, suçu "engelleniyoruz" iddialarını bir adım ileriye taşıdı. Batma noktasına gelen İSKİ'deki durum nedeniyle AK Parti'yi hem suçladı hem tehdit etti. 

Ramazan Bayramı tatili başlangıç ve bitiş tarihleri ne? Ramazan Bayramı... Haberi Görüntüle

SUYA ZAM YAPAMADI, AK PARTİ'Yİ SUÇLADI

27 yıl sonra ilk kez borçlanmada yasal sınırı aştığı için yeni borçlanmaları frenlenen CHP'li İBB yine mağdur edebiyatını sığındı.

İstanbulluların su tarifesi için yüzde 90 ile yüzde 175 arasında su zammı teklif eden İSKİ'nin bu fahiş zam teklifi AK Parti ve MHP grubunun oyları ile reddedilmişti. Zam teklifinin reddedilmesine öfke kusan İmamoğlu AK Parti'nin suç işlediğini iddia etti. 

FETÖ'nün sadık adamı eski polis yakalandı: ByLock kullanıyor, fişleme yapıyordu Haberi Görüntüle

AKILLARA ZARAR SAVUNMA: İSTANBUL'A VERDİĞİNİZ ZARARIN FATURASINI GÖRECEKSİNİZ

''İSKİ'yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlara bir haberim var; yaptınız suçtur!'' diyen İmamoğlu, ''Sizin öfkeniz yüzünden milyarlarca lira zarara girecek olan İSKİ emin olun çok kısa sürede bu zararı bizim teklifimize ret oyu veren her üyeden rücu edilecek.'' şeklinde konuştu. CHP'li belediye başkanı bununla da yetinmedi, ''Mahkemelerde İstanbul'a verdiğiniz zararın faturasını göreceksiniz. '' sözleriyle açıkça tehdit etti. 

ABD'li aktivistlerden lobiyi terleten sorular! Daha fazla insan öldürmek için... Haberi Görüntüle

BORÇLANMADA 27 YILIN REKORUNU KIRDI

Temel atmama törenleri ile, metro hatlarını hafriyatla kapatmakla, karayolu tüneli projesini iptal etmekle ve İETT'deki yoğun arızalarla İstanbullulara büyük sıkıntılar yaşatan İmamoğlu, yönetimdeki başarısızlığını pek çok kez mağduruiyet algısı, ''engelleniyoruz'' söylemi ile kapatmaya çalıştı. 

Ancak gerçekler İBB’nin yıllık denetim raporlarıyla ortaya çıkmıştı. AK Parti döneminde, 28 milyar TL olarak devredilen borcun, 2,5 yılda hizmet yerine reklam üreten CHP yönetimi ile 41.6 milyar TL'ye yükseldiği görülmüştü. 

İMAMOĞLU'NUN 'ENGELLENİYORUZ' DEDİĞİ BORÇ TALEBİ ASLINDA NE?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bile 'iflas' uyarısı yaptığı CHP'li İBB, geçtiğimiz Eylül-Ekim aylarında 11 milyar 60 milyon TL'lik ilave borçlanma daha almıştı.  

İstanbul'a yatırım ve hizmet bütçesini azaltmasına rağmen reklam ve tanıtım bütçesini artıran CHP'li İBB, hala 10 milyar TL'lik ekstra borçlanma için İBB Meclisi'nden onay istiyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading