Yandex Metrica

Zafer Partisi'nden büyük kopuş! Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verecek!

Zafer Partisi'nden büyük kopuş! Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verecek!

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimlerinde Sinan Oğan'ın aldığı 2.831.208 oyu HDP destekli bloğa taşımak isteyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a partisinden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir ilçe teşkilatı daha istifa ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklaması yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:57

Seçimlerden önce "Kılıçdaroğlu iktidara gelirse Türkiye'de iç savaş çıkar" şeklinde açıklamaları bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın oylarını HDP destekli bloğa taşımak isteyince tepkiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu ile bir mutabakat imzalayan Özdağ, HDP destekli Altılı Masa'nın adayını destekleyeceğini açıkladı. Bu destek sonrasında ise Zafer Partisi'nde istifa kararları gelmeye başladı.

İstifa eden teşkilatlardan biri ise Manisa'nın Alaşehir ilçe teşkilatı oldu. Zafer Partisi İlçe Başkanı Süleyman Şah ve teşkilatı, Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirerek partilerinden toplu istifa etti.

Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı 7/24 tarıyor Yapay zeka orman yangınlarını erken tespit edecek: Akıllı kuleler sahayı... Haberi Görüntüle

"MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIYLA TERS DÜŞÜYORLAR"

Sinan Oğan'ın oylarını pazarlık konusu yapan Zafer Partisi yetkililerinin CHP'ye destek açıklamasının kendilerinin milliyetçilik anlayışına ters düştüğünü belirten Şah, bu anlamda ikinci turda Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını aktardı. 

Süleyman Şah, açıklamarında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı adayımız sayın Sinan Oğan Cumhur İttifakı'nı, Zafer Partisi ise Millet İttifakı'nı destekleme kararı almıştır. Kuruluşumuzdan başlayıp imza sürecimiz ve seçim süreci boyunca çok emekler verilip sıkıntılar çekilerek, tamamen kendi imkanlarımızla çalışmalar yapıp ilçemizde ses getirmeye çalıştık. Şu ana kadar bize destek olanlara teşekkür ediyorum. Yaptığımız istişareler sonucunda aldığımız karar şudur ki, PKK'nın ülkemizde bir iç savaş zemini hazırladığı, terör savunucularının da destekleyerek planlar yapıldığı düşüncemizi ön görerek, Alaşehir'deki Atatürk çizgisindeki milliyetçiler olarak her türlü terör destekli bir ittifak içerisinde olmaktansa Cumhurbaşkanı adayımız olan Sinan Oğan'ın tarafında yer almayı şeref sayarız. Millet İttifakı tarafında olmayıp yönetim olarak istifamızı sunar, seçimlerimizin demokratik ve güvenli bir ortamda yapılmasını temenni ederiz."

.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading