Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yüzyılın deprem felaketinde devlet millet el ele! Müthiş dayanışma yaşanıyor

Yüzyılın deprem felaketinde devlet millet el ele! Müthiş dayanışma yaşanıyor

Türkiye yüzyılın felaketi olan Kahramanmaraş depremi için adeta kenetlendi. 7'den 70'e tüm vatandaşlar müthiş bir dayanışma örneği sergiledi. Kimi çorap örüp deprem bölgesine gönderdi, kimi umre parasını yolladı. Kimi yardım malzemelerini sırtladı, kimi konserveden bebek bezine , ısıtıcıya kadar akla gelen yardımları alarak afet bölgesine ulaştırmaya çalıştı.

Gündem

05.02.2024, 23:06

Türkiye yüzyılın deprem felaketini yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıcı bir etkiye sahip olan 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm Türkiye tek yürek oldu. 

Para kulesiyle ilgili algı operasyonuna girişti! Özgür Özel'den Fatih Keleş... Haberi Görüntüle

7'DEN 70'E YARDIM SEFERBERLİĞİ

Yurdun dört bir yanından 7'den 70'e imkanları ölçüsünde deprem bölgesine yardım ulaştırmak için harekete geçti. Kimi battaniye, kimi elektrikli ısıtıcı, kimi atkı-eldiven bağışladı. AFAD merkezlerinde gelen bağışlar için kuyruklar oluştu. AFAD koordinesinde STK'lar, üniversiteler, dernekler, belediyeler, valilikler de yardım topladı.

Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Ali Tombaş çocuklarla iftarda bir araya... Haberi Görüntüle

AFAD 300 BİN BATTANİYE 41 BİN 504 AİLE YAŞAM ÇADIRI BÖLGEYE GÖNDERDİ

AFAD, şu ana kadar 300 bin battaniye, 41 bin 504 aile yaşam çadırı, 101 bin 738 yatak, 148 bin 482 adet yastık çarşaf, 4 bin 602 adet mutfak seti, 3 bin 761 ısıtıcı, ısınma için 4 bin 452 adet tüp başlığı, 557 konteyner ve 747 adet 112 metrekarelik çadırı ilk etapta bölgeye gönderdi.

Satılık bebek ilanı Türkiye'yi ayağa kaldırdı: Para hesabıma gelir, bebek... Haberi Görüntüle

KIZILAY KAN STOKLARINI BÖLGEYE ULAŞTIRDI

Türk Kızılay depremin olduğu ilk anda 5 mobil mutfak, 76 ikram aracı, bin 499 çadır, 21 bin 636 battaniyeyi bölgeye ulaştırdı.

Hatay başta olmak üzere çadır kent olarak belirlenmiş noktalara kurulmaya başlandı. Ulusal kan stokları da deprem bölgelerine yönlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç kızı böyle teselli etti: Ağlama yahu bizi... Haberi Görüntüle

KADEM VE İHH TIRLARLA YARIM GÖNDERDİ

KADEM de 200 battaniye, 500 yorgan, 1000 polar hırka, eldiven, atkı, bere, bir TIR ıslak mendil, bebek bezi, bebe bisküvisi, kadın hijyen kiti ve 17 bin 181 temizlik ve hjyen paketi gönderdi. İHH bin 107 kişilik arama kurtarma ekibini enkaz bölgesine gönderdi.

Bağcılar Meydanı’nda Ramazan coşkusu: Etkinlikler için plato kuruldu Haberi Görüntüle

DENİZ FENERİ DERNEĞİ SICAK YEMEK DAĞITIMI YAPTI

Deniz Feneri Derneği de sıcak yemek dağıtımı yaptı. Türk Diyanet Vakfı, deprem bölgesinde insani yardımları ulaştırıyor. Bölgedeki camiler ve cemevleri de 24 saat boyunca depremzedeler için açık tutuldu.

Kaçak göçmenlere geçit yok! Bakan Yerlikaya Kalkan-16 operasyonunu duyurdu: 6... Haberi Görüntüle

BİRÇOK FİRMA TIR VE KAMYONLARINI BÖLGEYE GÖNDERDİ

Bir çok ildeki firma TIR ve kamyonlarını bölgeye yardım götürmek için ücretsiz tahsis etti. Ağır vasıta ehliyeti olan sürücüler ise deprem bölgesine yardımları ücretsiz götürülebileceklerini sosyal medyadan paylaştı.

Hakan ve Bozok'tan sonra Survivor'da üçüncü eleme adayı da belli... Haberi Görüntüle

TIRLARCA EKMEK GÖNDERİLDİ

Fırınlar da deprem bölgesine ulaştırılmak üzere 24 saat mesaiye başladı. Trabzon'daki fırınlar bir gecede hazırladıkları 4 TIR ekmeği bölgeye yolladı. Meslek liselerinde de öğrenciler depremzedeler için ekmek yaptı.

Bakan Bayraktar'dan İliç maden sahasındaki çalışmalara ilişkin açıklama: Önceliğimiz hiç... Haberi Görüntüle

RUS VE UKRAYNALILAR GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞTI

Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalılar da hem oluşturulan yardım merkezlerinde gönüllü çalıştı, hem de bağışlarda bulunrdu. Türkiye Bisiklet Federasyonu ise 400 bin TL nakit yardımı ve 500 mont ve giysi gönderdi.

Akın var! Rozetlerini Hilmi Türkmen Taktı: Demokrat Partili 600 üye... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ BAĞIŞ TOPLADI

Dünyaca ünlü sosyal medya fenomenleri iShowSpeed, elraenn (Tuğkan Gönültaş), jahrein (Ahmet Sonuç), Levent Balım (Levo) ve KendineMüzisyen deprem bölgeleri için yardım topladı. Levo izleyicileri ile birlikte 500 bin TL bağış topladığını duyurdu.

Kış lastiği takmama cezası ne kadar, kaç TL 2024? Kış... Haberi Görüntüle

ÜÇ ARKADAŞ 1 MİLYON TOPLADI

Konya'da bir araya gelen Ali Öztaş, Tayfun Taşkıran ve Hamza Aras sosyal medyadan yaptıkları çağrıyla deprem bölgesi için 1 milyon lira toplayarak, 1 TIR un, 1 TIR battaniye, 1 TIR su, 1 TIR çocuk bezi, mama, süt ve temel gıda malzemelerini deprem bölgesini gönderdi.

CHP'de algı belediyeciliğine devam! Mansur Yavaş'ı seçim telaşı sardı: Bitmemiş... Haberi Görüntüle

MÜGE ANLI DUYURDU: 29 MİLYON TL'Yİ GEÇTİ

Müge Anlı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören kampanyada toplanan miktar 29 milyon TL'yi geçti.

Seçim sonrası okullar tatil mi, yarım gün mü 2024? 1... Haberi Görüntüle

GÖNÜLLÜLER HAVALİMANINA AKIN ETTİ

Profesyonel ekipler ve sağlık personeline öncelik verilirken yardım gönüllülerinin deprem bölgesine sevki THY'nin uçaklarıyla aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Milyonlarca öğrenciye müjde geldi: 1 Nisan'da okullar tatil! Yerel seçim... Haberi Görüntüle

İSTANBUL VALİSİ: 73 UÇAK 12 BİN PERSONEL SEVK EDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "06.00 itibarıyla İstanbul'umuzdan 73 uçak ile 12 bin 752 personelimiz ve AFAD Gönüllülerimiz, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine sevk edildi.

Hakkınız ödenmez, minnettarız" dedi. İstanbul Havalimanı özel itfaiye yangın söndürme ekibi ARFF Grubu'da organize olarak yardım için havalimanındaki yerini aldı.

Profesyonel yangın söndürme ekipleri olduklarını belirten grup üyeleri, AFAD kontrolünde deprem bölgesindeki illere giderek çalışma yapacaklarını kaydetti.

2024 ORDU SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Ordu'da hangi... Haberi Görüntüle

THY KARGO UÇAKLARIYLA SEFERLER DÜZENLEDİ

THY, yardımların bölgeye ulaşması için de kargo uçaklarıyla seferler düzenlendiğini duyurdu.

THY ayrıca Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çıkışlı tüm uçuşların fiyatlarını 13 Şubat'a kadar 100 lira olarak sabitlediğini de duyurdu.

81 ilde "ÇEMBER-14" operasyonu: 2 bin 614 firari yakalandı Haberi Görüntüle

81 İLDE KAN VERME YARIŞINA GİRİLDİ

81 il ve ilçelerde Kızılay'ın çağrısı üzerine vatandaşlar kan vermek için sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya girdi.

Vatandaşlar kan merkezleri önünde soğuk ve yağışlı havaya rağmen uzun kuyruklar oluşturdu. Kerim Yavuz adlı bir vatandaş, "Hem beyaz kan verdim hem de kırmızı.

Yine veririm, yine vereceğim. Yeter ki canlar sağolsun" dedi.

CHP'li başkan adayının ses kaydı ortaya çıktı: Gonca Köksal'a rüşvet... Haberi Görüntüle

TOKİ ÇOK SAYIDA İŞ MAKİNESİ GÖNDERDİ

TOKİ 81 ildeki şantiyelerinden bin 180 konteyner, 294 kamyon, 153 ekskavatör, 11 dozer, 12 vinçli kamyon, 39 lastik yükleyici, 6 panel yükleyici, 6 akaryakıt tankeri, 18 lastikli ekskavatör, 85 beko loder, 9 mini loder gönderdi.

Şiddetli kar ve şiddetli fırtına geliyor! Meteoroloji uyardı: İstanbul, Bolu,... Haberi Görüntüle

BELEDİYELER DE İŞ MAKİNESİ YOLLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 85, Denizli Büyükşehir Belediyei bölgeye 32 iş makinesi ve araç yolladı. İstanbul Havalimanı işletmesi İGA 42 iş makinesini bölgeye yolladı

Genel merkez panikledi: Anket sonuçları CHP'yi şaşırttı! CHP güvendiği iki... Haberi Görüntüle

MİNİKLERİN KOCAMAN YÜREĞİ 

Gölcük'te 17 Ağustos felaketinden 14 yıl sonra dünyaya gelse de hiç görmediği depremin acılarıyla büyülen 10 yaşındaki Hayrunnisa, harçlıklarını biriktirdiği bardağı alıp, Gölcük Belediyesi'ne koştu.

Düzce'de geçen 23 Kasım'daki depremi yaşayan 9 yaşındaki Alparslan Efe Demir ise "Harçlıklarımı oradaki çocuklara göndermeye karar verdim.

Ben burada çikolata almasam da olur. Oradaki çocuklar üşümesin, aç kalmasın" notuyla Kızılay'a bağış yaptı.

Antalya'da minik Lina ise, "Lina'dan sevgilerle. Hep yanınızdayız. Umarım oyuncaklarım sizi biraz olsa da mutlu eder" notu yazdı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, 11 yaşındaki Kübra Ovalı da harçlıklarını biriktirdiği para dolu kumbarasını bağışladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading