Yandex Metrica

Yuvarlak masa toplandı kavgalar başladı! İYİ Parti'den CHP'ye zehir zemberek sözler

Yuvarlak masa toplandı kavgalar başladı! İYİ Parti'den CHP'ye zehir zemberek sözler

Geçtiğimiz günlerde 6 parti lideri yuvarlak masa etrafında bir araya gelmişti. Davutoğlu'nun talepleri ittifakta çatırdamaya neden olurken bu kez de 2023 seçimlerine birlikte girmesi beklenen CHP ve İyi Parti arasında kavgaların ayyuka çıktığı görülüyor.

Gündem

01.04.2024, 01:37

Siyasi partilerin 2023 seçimleri için hazırlıkları devam ediyor.  AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yine bir önceki seçimlerde olduğu gibi yoluna birlikte devam ederken Millet İtifakı seçimlere tutunabilirse 6 partiyle birlikte girmeyi planlıyor.

Yeni Yargıtay Başkanı Zeki Yiğit aslen nereli, kaç yaşında? Zeki Yiğit kimdir? Yeni Yargıtay Başkanı Zeki Yiğit aslen nereli, kaç yaşında? Zeki... Haberi Görüntüle

İTTİFAKIN MERKEZİ KİM OLACAK KAVGASI

Konuyla ilgili CHP ve İyi Parti; Saadet Partisi dışında kurdukları Millet İttifakı'nın genişletilmesi için geçtiğimiz günlerde  Demokrat, DEVA, ve Gelecek Partisi liderleriyle bir araya geldi.

Ancak ittifakın temel merkez partisi kimin olacağı tartışması CHP ve İyi Parti arasında kavgalar başlattı.

Bu kavgalara son olarak İyi Parti'nin kurucularından Bilal Karaca da, dahil oldu.

Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi? Ruhi Çenet kimdir, aslen nereli? Ruhi Çenet YouTube kanalı çalındı mı? Kanalı geri alabildi mi?... Haberi Görüntüle

'İKTİDAR HAYALİ BİLE KURAMAYACAKLARINI ARTIK KABULLENMELİLER'

İyi Parti’li Karaca’nın Korkusuz yazarı Ahmet Takan’a yaptığı açıklamada "CHP'nin tek başına iktidar hayali bile kuramayacağını belirterek  "CHP’nin elitist kadrolarının DEVA ve Gelecek Partisi liderlerini AK Parti geçmişleri üzerinden dışlayıcı söylemlere yeltenmeleri de iktidarın değirmenine su taşıyacağı açıktır. Bu kesimler CHP’nin tek başına bırakın iktidar olmayı, iktidar hayali bile kuramayacaklarını artık kabullenmelidirler." ifadelerini kullandı.

'HDP'SİZ MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU OLUŞTURMA DÜŞÜNCESİNE GİREN KİM VARSA HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR DEMEKTİR'

İYİ Parti-CHP kanadında tartışmalar devam ederken HDP kanadından da ortamı kızıştıracak bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sancar; HDP'yi yok sayan herhangi bir yaklaşımın, Türkiye'de gerçek ve güçlü bir demokrasi, kapsamlı ve kalıcı bir toplumsal barış inşa etme şansı olmadığını savundu. Sancar, "Bunu da şöyle netleştireyim: Eğer Türkiye'de gerçekten demokrasiye giden yol açılacaksa, yeni bir dönem başlatmak gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmanın ve Meclis'te bu değişimi sağlamaya yetecek bir çoğunluk oluşturmanın bu açıdan çok önemli olduğu açık. Bütün bunları HDP'siz yapabileceğini düşünen kim varsa, hayal aleminde yaşıyor demektir. 'HDP'yi hoş tutalım ama boş tutalım' gibi bir yaklaşımın da birilerinin gündeminde olduğunu ve bu konuda hazırlık yapıldığını görüyoruz. Böylesi bir yaklaşım tuzaklarla doludur. Bunun farkında olmadığımızı düşünmek de ciddi bir yanılgıdır" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading