Yandex Metrica

Yunanistan'ın dilinden düşürmediği Abdülhamid Han sefere çıkıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Yunanistan'ın dilinden düşürmediği Abdülhamid Han sefere çıkıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanındaki Abdülhamid Han sondaj gemisinin 9 Ağustos'ta uğurlanacağı törene katılacak.

Gündem

23.01.2024, 19:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı "Abdülhamid Han" olarak açıklanan, Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak sondaj gemisinde çeşitli çalışmalar yapıldı. 2,5 ay Mersin'in Taşucu Limanı'nda kalan Abdülhamid Han sondaj gemisinde bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti: Niye aldınız neden bıraktınız Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti:... Haberi Görüntüle

FİLONUN EN GÜÇLÜSÜ

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemi olma özelliğini taşıyor. Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğine sahip.

Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Mac'ler yapay zekaya kavuşuyor: Peki neler değişiyor? İşte yeni özellikler... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

Abdülhamid gemisinde son hazırlıkların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 9 Ağustos'ta düzenlenecek törenle Taşucu Limanı'ndan ilk görev yerine uğurlanacak.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler: Çözüm Öcalan'dan geçer! Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler: Çözüm Öcalan'dan geçer! Haberi Görüntüle

YUNAN BASINI DİLİNDEN DÜŞÜRMÜYOR

Türk filosunun en güçlüsü olan Abdülhamid Han, Yunanistan basınında geniş yer aldı. Yunanistan merkezli Atina 984, "Türk sondaj kulesi 9 Ağustos'tan itibaren Akdeniz'de" manşetiyle verdiği haberde, geminin 12 bin 200 metre derinlikte sondaj yapabildiğine dikkat çekildi. Haberde ayrıca, "238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki dev gemi Türkiye'de yedinci nesil gemi olarak sınıflandırılıyor ve Türk filosunun en güçlüsü olarak değerlendiriliyor" ifadelerine yer verdi.

* CNN Greece, Yüzer sondaj kulesi "Abdülhamid Han" 9 Ağustos'ta Türkiye tarafından denize iniyor" başlığını kullandı. 

* ERT News adlı Yunan haber sitesi ise, haberi Fransız haber ajansı AFP'ye dayandırdı ve Türkiye'nin 9 Ağustos'ta Akdeniz'deki kıyılarında gaz aramasını yeniden başlatacağını yazdı.

Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi hortum oluştu Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi... Haberi Görüntüle

YUNAN ORDUSU TEYAKKUZA GEÇTİ

Hatırlanacağı gibi "Abdülhamid Han gemisinin KKTC ile Mersin arasına demirlesi Yunanistan'ı panikletmişti. Yunan medyası bu gelişme sonrası ordunun teyakkuza geçtiğini ve Abdülhamid Han gemisini yakından takip ettiğini yazdı. CNN Greece, Atina'nın teyakkuz halinde olduğunu belirtmişti. Ta Nea gazetesi ise bu gelişmeyi ''Türkiye'nin tehlikeli yanlışları'' başlığı ile okurlarına duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading