Yandex Metrica

Yunanistan'ı MİT korkusu sardı! Korgeneral Kambouridis: 'Hakan Fidan'ın varlığı endişelendiriyor'

Yunanistan'ı MİT korkusu sardı! Korgeneral Kambouridis: 'Hakan Fidan'ın varlığı endişelendiriyor'

Yunan Korgeneral Lazaros Kambouridis, Yunan Gazetesi Helas Journal için kaleme aldığı makalede MİT'in artan operasyonel gücü konusunda Yunanistan'ı uyardı. Kambourisdis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı ziyaretlerinde MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da yer almasına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Gündem

23.01.2024, 20:02

Yunan Korgeneral Lazaros Kambouridis, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sürekli artan operasonel gücü hakkında Yunan Helas Journal gazetesine bir makale kaleme aldı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Irak ve Suriye sahasında terör örgütü PKK ve DEAŞ'ın sözde üst düzey yöneticilerine dönük birbiri ardına başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini belirten Kambouridis, teşkilatın dünyanın her yerinde firari FETÖ'cülere rahat nefes aldırmadığına dikkat çekti.

Yunan Korgeneral Lazaros Kambouridis

23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz mi? 23 Nisan Bugün Konya'da otobüsler bedava mı? Konya'da tramvay ücretsiz... Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN'IN RESMİ ZİYARETLERİNDE MİT BAŞKANININ BULUNMASI ENDİŞE VERİCİ'

Yunan Korgeneral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışı ziyaretlerinde MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da bulunmasının endişe verici olduğunu belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan'ın tüm resmi ziyaretlerinde ve yurtdışı temaslarında MİT Başkanı Hakan Fidan'ın bulunması endişe verici bir nokta. Ayrıca, daha önce Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın üstlendiği MİT'in artık sınır dışında silahlı operasyonlar yürütmesi de soru işaretleri yaratıyor. Yunan topraklarında üstlenebileceği olası görevler…

Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan Cumartesi? Bugün toplu taşıma paralı mı? Bugün otobüs, metro, marmaray, metrobüs, vapurlar ücretsiz mi 13 Nisan... Haberi Görüntüle

'MİT'İN IRAK'TAKİ ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ'

MİT'in, sadece silahlı operasyonlar değil, sahada Türkiye'nin dış politikasını da yürüttüğüne dikkat çeken Kambouridis, teşkilatın Suriye'deki muhalif gruplarla temaslar kurarak, bölgede Türkiye'nin dış politikasını uyguladığını belirtti. Kambouridis, MİT'in bir taraftan Türk dış polikasını sahaya uygularken, diğer taraftan da YPG/PKK terör örgütü liderlerine yönelik silahlı suikastlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kambouridis'e göre, MİT'in Irak'taki rolü de, hem siyasi hem de operasyonel düzeydeki gelişmeleri etkiliyor. Bu nedenle Irak'taki rolü, Türkiye'nin çıkarları açısından çok önemli görülüyor.

23 Nisan (Bugün) Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te 23 Nisan'datoplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan (Bugün) Adana'da otobüsler bedava mı? Şanlıurfa'da, Gaziantep'te 23... Haberi Görüntüle

'YUNAN TOPRAKLARINDA OPERASYON YÜRÜTEBİLİRLER'

Kamboridis makalesinde, MİT'in "Yunan topraklarında" da operasyon yapmasından endişe duyduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

MİT'in yeteneklerinin yeniden yapılandırılması ve yükseltilmesinden sonra, Yunan topraklarında da operasyonlar yürütmelerini beklemeliyiz.

Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Savcılık harekete geçti! Baykar'a iftira atan İBB'nin provokatörleri hakkında soruşturma! Haberi Görüntüle

MİT'İN İHA GÜCÜ

Türk İHA'larının sınır hattında ve Ege'deki uçuşları ile MİT yetkilileri için kritik noktaların haritalandırıldığını iddia eden Kambouridis, Ankara'nın planlarının gözetleme uydularıyla da desteklenebileceğini söyledi ve makalesinde şu ifadele yer verdi: 

MİT yetkililerinin, Suriye ve Irak'ta donanımlı İnsansız Hava Araçları (İHA) ile “Yüksek Değerli Sivri Hedeflere” taarruz etme amaçlı silahlı misyonları, ülkemiz savunmasının sınır hattındaki karşılık gelen hedefleri vurmak için de çok tehlikeli bir operasyonel olasılığın sinyalini veriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading