Yandex Metrica

Yunanistan’da gündem Türkiye! Atina’nın 2023’te Türkiye planı deşifre oldu

Yunanistan’da gündem Türkiye! Atina’nın 2023’te Türkiye planı deşifre oldu

Atina'nın 2023 Türkiye planı deşifre oldu. Yunan basını, Atina'nın yeni yıl planları arasında ordularını genişletmek olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Gündem

23.01.2024, 20:13

Komşu ülke Yunanistan, uzun bir süredir ordusunu güçlendirmeye, adalarını silahlandırmaya ve silahlarını geliştirmek için büyük çaba sarf ediyor. Türkiye'ye karşı ordusunu güçlendirmeye çalışan Yunanistan'ın 2023 planı ise deşifre oldu. 

Türkiye'den de bahsedilen haberde Atina hükümetinin ordusunun ve silahlarını artırmasında Türkiye'nin 2020'deki Oruç Reis hamlesinin etkili olduğunu dile getirdi. Yunan basınının ifadelerini doğrultusunda, 2020'de Atina en güçlü silahının personel olduğunu fark etmiş. Bu sebepten ötürü hükümet, silahlı kuvvetler personelini ihtiyaçlara dayalı bir şekilde dengeli bir biçimde dağıtmaya başlamış.

WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? WhatsApp'a yeni özellik mi geldi 2024? WhatsApp'a gelen özellik ne? Haberi Görüntüle

EN ÖNEMLİ SİLAH İTTİFAKLARI GÜÇLENDİRMEK

Haberde yer verilen bilgiler doğrultusunda,  Yunan hükümeti ilk olarak 2021'de Rafale Sözleşmesi'ni imzalayarak hava kuuvetleri için adım atmış. Böylelikle Yunanistan 5. nesil savaş uçaklarını almaya başlamış.

Sabah'ta yer alan haber doğrultusunda, Hava Kuvvetleri'nin ardından ise Deniz Kuvvetleri ile ilgili çalışmalar yapılmaya başlanmış. Gazeteye göre Deniz Kuvvetleri'ndeki gelişmeler politik etkiye sahip ve seçimi de büyük oranda etkileyeceği düşünülüyor. Haberin devamında ise yine müttefiklerine sığınan Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı en önemli silahının ittifaklarını güçlendirmek olduğuna dikkat çekildi. İkinci sIrada ise geniş çaplı silah anlaşmaları var.

1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan o baharat 1 avucu altın değerinde! İşte kilosu 600 bin TL olan... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE’NİN FARKI GÖZLER ÖNÜNE KOYULMUŞTU

 Yunanistan daha öncede Türkiye'ye karşı ordusunu geliştirmek istemişti. Temmuz ayında Yunanistan'ın Güç Dengesi - Türkiye 2022 Raporu yayımlanmış ve "Yunanistan Türkiye'ye yetişmeye çalışıyor" denilmişti.

O zamanlarda yapılan yorumlara bakacak olursaki "Yunan Silahlı Kuvvetleri bugün ilk defa Türkiye ile arasındaki askeri güç farkını biraz olsun daralttı" denilmişti.

Raporu yayımlayan bir Yunan gazetesi "Sayılsal olarak neredeyse eşitiz" demişti. Fakat yayınladığı grafikte ise Türkiye'nin farkını açıkça gözler önüne koymuş oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading