Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan provokasyonlarıyla gerilimi tırmandırıyor! Dendias'tan skandal açıklamalar

Yunanistan provokasyonlarıyla gerilimi tırmandırıyor! Dendias'tan skandal açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e gösterdiği sert tepki sonrası geri adım atılmıştı. Fakat Yunanistan makamları provokasyondan geri durmuyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'ye yönelik skandal ifadeler kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:26

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim son günlerde iyice artarken, Yunanistan'da ABD üslerini arttırma kararı ve Ege'deki adaları silahlandırması ile beraber Ankara ile Atina arasında gerginlik tırmandı.

Son dakika: Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı Haberi Görüntüle

'BENİM İÇİN ARTIK MİÇOTAKİS DİYE BİRİ YOK' 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'yi ABD'ye ve AB'ye şikayet etmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "benim için artık öyle biri yok" ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmeler ise tıkandı. Yunanistan'a Türkiye kanıtlar ile yanıtlar verirken göçmenlere karşı insanlık dışı yaptığı eylemler karşısında batı ülkeleri sessiz kaldı. 

2024 KAHRAMANMARAŞ-NURHAK SEÇİM SONUÇLARI | 31 Mart 2024 Kahramanmaraş-Nurhak'ta hangi... Haberi Görüntüle

KÜSTAH AÇIKLAMALARINA YENİSİ EKLENDİ 

Yaşanan gerginlikler sonrasında ise Ege ana gündem maddesi olurken Atina yönetimi küstah açıklamalarına yenisini ekledi. 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunan medyasına verdiği demeçte Türkiye ile yaşadıkları kriz hakkında konuştu. 

Yerel seçimlere son 15 gün kaldı! AK Partili Osman Nuri... Haberi Görüntüle

PROVOKASYONCU BAKAN TÜRKİYE'YE PROVOKASYON YAPIYOR DEDİ 

Dendias yaptığı konuşmada, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesinin ancak Uluslararası Hukukun temel ilkelerine saygı temelinde sağlanabileceğini vurguladı, bu tür kilit temel ilkelerden biri "tüm devletlerin toprak egemenliğinin korunmasıdır" dedi. Sözlerine Türkiye’yi hedef alarak sürdüren Dendias, "Türk provokasyonlarında eşi görülmemiş bir tırmanışla ve aynı zamanda neo-Osmanlı revizyonizminin yansıtıldığı alanda zaman zaman bir tırmanışla karşı karşıyayız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading