Yandex Metrica

Yunanistan propagandasına malzeme oldular! Ayasofya'nın müze olması için imza kampanyası başlattılar

Yunanistan propagandasına malzeme oldular! Ayasofya'nın müze olması için imza kampanyası başlattılar

Yunanistan'ın dünya basınındaki Ayasofya propagandası Türkiye'deki Yunanistan hayranları tarafından karşılık buldu. Sosyal medyada örgütlenen bazı kişi ve gruplar, bot hesaplarla 'Ayasofya müze olsun' kampanyası başlattı.

Gündem

23.01.2024, 19:19

24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi adıyla cami olarak yeniden ibadete açılan Ayasofya, yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. 

Başta Yunanistan olmak üzere, ABD ve Avrupa devletlerinin tepkisini çeken ancak yine de geri adım atılmayan bu karar sonrasında yurt içinde ve yurt dışında birçok karalama kampanyası yürütüldü. Ayasofya'nın tahrip edildiğine yönelik yalan haberler ortalığa saçıldı. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamalarıyla mesnetsiz iddialar teker teker çürütüldü.

Yalan haberlerle, Yunanistan propagandasına alet olan bazı sosyal medya kullanıcıları ise change.org üzerinden 'Ayasofya Dünya Mirasıdır, Müze Olmalıdır' adında imza kampanyası başlattı. Bu kampanyaya yabancıların destek vermesi gözden kaçmazken, bot hesaplarla gündem yaratılmaya çalışıldı.

Söz konusu kampanyayı şimdiye kadar 2 bin 219 kişi imzaladı.

İşte bot hesaplarla yürütülmeye çalışılan kampanya:

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading