Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Yunanistan Ege'deki tansiyonu yükseltiyor! '2021'de 229 ihlal gerçekleştirildi'

Yunanistan Ege'deki tansiyonu yükseltiyor! '2021'de 229 ihlal gerçekleştirildi'

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nicholas Hardalias'ın birkaç gündür Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a yaptığı ziyaretler bölgedeki tansiyonu yükseltiyor.

Gündem

23.01.2024, 18:48

Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki sorunlaruın çözümüne yönelik iyi komşuluk ilişkileri ve diyalog çağrıları devam ederken, Yunanistan'ın bölgedeki gerilimi arttırma çabaları devam ediyor. 

Erdoğan'dan MHP kurultayına mesaj: Türkiye Yüzyılı bayrağını dünyanın burcuna dikeceğimize... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN 229 İHLAL GERÇEKLEŞTİRDİ

Yunanistan, 2021 yılında askeri deniz ve hava araçları ile Gayri Askeri Statüdeki Adalara (GASA) yönelik 229 ihlal gerçekleştirdi.

Diğer yandan Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias da birkaç gündür orta ve doğu Ege Denizi'ndeki adalarda bulunan askeri birlikleri ziyaret ederek tansiyonu yükseltiyor. 

Hardalias'ın askeri araçlarla Türkiye'ye yakın adalara ziyarette bulunması tepki gördü. 

Hardalias ilk ziyaretini perşembe günü, GASA niteliğinde bulunan  İskiri, Bozbaba, Semadirek ve Limni adalarına yaparken, cuma günü de Midilli ve İpsara adalarına gitti.

Malatya iftar çadırı nerede 2024? Battalgazi, Yeşilyurt, Arguvan Ramazan iftar... Haberi Görüntüle

LOZAN ANTLAŞMASI İHLAL EDİLİYOR

Hardalias'ın ziyaretlerinin edeceği belirtilirken, bölge uzmanları, Lozan ve Paris Antlaşmaları uyarınca, GASA olarak kalmaları şartıyla Yunanistan'a bırakılan adalara yönelik askeri faaliyetlerin, bu anlaşmaları ihlal ettiğine dikkat çekti. 

Meteoroloji açıkladı: (16-17) Mart Pazar günü yaz havası yaşanacak! 2024... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE HİÇ KİMSE İÇİN HİÇ TEHDİT DEĞİLDİR'

Yunan yönetiminin hukuka aykırı, provokatif ve saldırgan tutumuna karşı diplomatik kanallardan gerekli uyarının yapıldığını bildiren Türk yetkililer, "Üç beş adayı helikopterle dolaşmak ne siyasi ne askeri bir deha örneğidir ne de Yunan halkına bir yararı vardır. Türkiye hiç kimse için tehdit değildir. Aksine dost ve ortakları için güçlü, etkin ve güvenilir bir müttefiktir." diye konuştu.

YDS sınavı ne zaman, hangi tarihte olacak? YDS sınav giriş... Haberi Görüntüle

'MACERALARI YİNE HÜSRANLA SONUÇLANIR'

Yetkililer, Türkiye'nin tüm iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen Yunanistan'ın provoke amaçlı hareketlerinin devam ettiğine dikkat çekerek, "Tüm iyi niyetli yaklaşımlarımıza rağmen, Yunan siyasiler kendi halkına kulak vermeyen ve diyalogtan kaçan tutumunu sürdürüp Türkiye’yi düşman görmek istiyorsa, arkasına saklandıklarının tarihte olduğu gibi sırtını dönüp gideceklerini, maceralarının yine hüsranla sonuçlanacağını ve bundan Yunan halkının zarar göreceğini de bilmelidir." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading