Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan, düzensiz göçmenleri ıssız bir adada ölüme terk etti

Yunanistan, düzensiz göçmenleri ıssız bir adada ölüme terk etti

Yangın bölgesinde görev yapan İHA'ya yansıyan görüntüde Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin, göçmenleri Türkiye'ye ait ıssız bir adaya bırakarak gittiği anlar kaydedildi. Ölüme terk edilen göçmenler, Türkiye'nin müdahalesiyle adadan kurtarıldı.

Gündem

23.01.2024, 17:46

Milli Savunma Bakanlığı, yurdun güney ve batısındaki orman yangınlarını tespit ve ilgili makamlara bildirmekle görevli İnsansız Hava Aracı (İHA) ile göçmenlere Yunanistan tarafından yapılan uluslararası hukuka sığmayan bir gerçeği ortaya çıkardı.

Ekipler, Kaş açıklarında yoğun hareketlilik tespit etti. İHA ile kaydedilen görüntülerde Yunanistan sahil güvenliğine ait ait LS-134 botu, Kaş'ın güneyindeki Türkiye'ye ait Başak Adası'na yanaştı.

Sahil güvenlik botu, içinde bulunan düzensiz göçmenleri üzerinde yaşamın olmadığı adanın kıyısına bıraktı.

Bilim ve kültür yuvası! Hilmi Türkmen'den Üsküdar'a yeni hizmet: Ecdat... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE TARAFINDAN KURTARILDILAR

Göçmenleri ölüme terk eden Yunan unsurları daha sonra bölgeden uzaklaştı. Yaşananlar İHA ile anbean görüntülenirken bölgeye hemen Sahil Güvenlik Komutanlığına ait unsurlar sevk edildi. Adada ölüme terk edilen göçmenler sahil güvenlik unsurları tarafından kurtarılarak Türkiye'ye getirildi.

Dilem Gül Karlı kimdir? 7 kez bıçaklandı, ölmesi için başında... Haberi Görüntüle

'ULUSLARARASI HUKUKA VE İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİNE UYGUN DEĞİL'

Yunanistan'a ait unsurların Ege'de göçmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarının ilk defa yaşanmadığına da vurgu yapan kaynaklar, Türkiye'nin orman yangınları ile yoğun mücadele ettiği bir dönemde Yunanistan tarafından yapılan söz konusu uygulamaların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını da belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading