Yandex Metrica

Yunanistan'dan ilginç Türkiye açıklaması: Her şeye rağmen pozitif!

Yunanistan'dan ilginç Türkiye açıklaması: Her şeye rağmen pozitif!

Yunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Fragoyannis, Türkiye ile yaşadıkları gerginliğe rağmen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mayıs 2021'deki Atina ziyaretinde masaya yatırılan pozitif gündemin başarılı olduğunu kaydetti.

Gündem

23.01.2024, 20:00

Yunanistan'dan Türkiye ili ilişkilere dair dikkat çeken bir açıknlama geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragoyannis, iki ülke arasında yaşanan gerginliğe rağmen pozitif gündemin başarılı olduğunu söyledi.

İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu: 32 kişi enselendi İstanbul'da organize suç örgütü operasyonu: 32 kişi enselendi Haberi Görüntüle

İLERLEME KAYDEDİLDİ

To Vima gazetesine röportaj veren Fragoyannis, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Mayıs 2021'deki Atina ziyaretinde masaya yatırılan pozitif gündemin 25 maddesinin çoğunun tamamlandığını ya da ilerleme kaydedildiğini belirterek, pozitif gündemin iki tarafın siyasetçileri ve iş insanları arasında bir iletişim kanalı oluşturmayı başardığını ifade etti.
Türkiye ve Yunanistan arasındaki pozitif gündemin, ekonomi diplomasisinin bir inisiyatifi olduğuna dikkat çeken Frangoyannis, "Mevcut koşullarda dahi başarılı olarak değerlendirildiğini söyleyebilirim." dedi.

Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım yeni bölüm var mı? Korkma Ben Yanındayım dizisi bitecek mi, final mi yapıyor? Korkma... Haberi Görüntüle

"İKLİM İYİLEŞİRSE, GÖRÜŞME OLABİLİR"

Fragoyannis, bir sonraki görüşme turunun ertelenmesine rağmen, söz konusu inisiyatifin iptal edilmediğini vurgulayarak "Aksine, genel iklimde iyileşme olması halinde, bu kanalları tekrar aktif hale getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye devam etti! Sosyal medyada o görüntüler viral oldu! Polisten kaçan hırsızı önce çelme takıp yakaladı sonra çayını içmeye... Haberi Görüntüle

ÇİPRAS HÜKÜMETİYLE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mayıs 2021'de Atina'ya yaptığı resmi ziyarete ilişkin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve heyetlerle yaptıkları görüşmelerde ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldıklarını, bölgesel konuları değerlendirdiklerini, istişare ettiklerini belirtmişti.

Çavuşoğlu, "Artık somut projeler üzerinde eylem ve iş birliği odaklı çalışmaya başladık. 25 maddede ilke olarak görüş birliğine vardık. Ulaştırmadan enerjiye, turizmden çevre, ticaret ve geniş yelpazede birçok iş birliği alanında ilgili kurumlarımız bundan sonraki süreçte bir araya gelecek" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading