Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunanistan adaları neden silahlandırıyor?

Yunanistan adaları neden silahlandırıyor?

Yunanistan adaları silahlandırmaya başladı. Bu olay sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın kendisine silahlandırmama şartıyla adaların verildiğini ve bu kuralı ihlal ettiklerini belirtti. Recep Tayyip Erdoğan da Yunanistan tarafından silahlandırılan adalarla ilgili konuştu. Peki Yunanistan adaları neden silahlandırıyor?

Gündem

27.01.2024, 04:17

Yunanistan, adaları silahlandırmaya başladı. Gündemde yerini alan adaların silahlandırılma olayı internette araştırılıyor. Olay hakkında konuşan Mevlüt Çavuşoğlu "Eğer Yunanistan bu ihlalden vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılır."  sözlerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Yunanistan'ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda ikaz ediyoruz" dedi. Peki Yunanistan adaları neden silahlandırıyor?

31 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler bedava mı? Seçim günü İETT... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN ADALARI NEDEN SİSLAHLANDIRIYOR?

Yunanistan, Rusya saldırısı ihtimali sebebiyle adaları silahlandırdığını ileri sürdü. Recep Tayyip Erdoğan, Seferihisar'da gerçekleştirilen Efes-2022 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'nde bu konu hakkında şunları söyledi:

"Yunanistan'ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesafeler hakkında rakamlarla konuşarak tepkisini dile getirdi. Tayyip Erdoğan, "Özellikle bu millet kararlıdır ve bu millet bir şeyi söylerse ardını da takip eder. Doğu Akdeniz'de ülkemiz ana karasına 2 kilometreden daha az, Yunanistan'a ise 600 kilometreden daha fazla mesafedeki Meis Adası için 40 bin kilometrelik deniz yetki alanı talep etmenin anlamını uluslararası camianın takdirine bırakıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading