Yandex Metrica

Yunan basını Erdoğan-Sisi görüşmesinden endişeli: 'Mısır ihanet edebilir mi?

Yunan basını Erdoğan-Sisi görüşmesinden endişeli: 'Mısır ihanet edebilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Devlet başkanı Sisi'nin Katar'daki görüşmesi Yunanistan'da paniğe sebep oldu. Yıllar sonra gelen görüşmenin Akdeniz'de değiştireceği dengelerden endişe eden Yunan basını Mısır'ın Yunanistan'a ihanet edip etmeyeceğini tartışıyor.

Gündem

14.02.2024, 22:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin FIFA Dünya Kupası için bulundukları Katar'da yıllar sonra ilk kez bir araya gelmesi dünyada büyük yankı uyandırdı. Mısır'dan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi'nin el sıkışması için "ikili ilişkileir geliştirmenin başlangıcı olacak" ifadelerine yer verilirken Yunanistan Türkiye'ye karşı ittifakını kaybetmenin endişesini yaşıyor.

20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek 20 yılda boşanmalar arttı, evlilikler azaldı! Rakamlar hayrete düşürecek Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN PANİKTE

Mısır ile ilişkilerin geliştirilmesnin Akdeniz'de jeopolitik dengeleri değiştirmesi beklenirken Yunan basınından iki liderin görüşmesi hakkında yorumlar geldi. 

CNN Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mısır ile ilişkilerde olumlu bir hava görüyorum" sözlerini başlığına taşıdı. CNN Yunanistan, Mısır ile Türkiye'de ilişkilerindeki gerginliğin Katar'da yumuşamaya başladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi görüşmesinin 45 dakika sürdüğünü belirten gazete, bakanlar düzeyinde görüşmelerin devam edeceğini belirtti. 

FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi 2024 FED faiz kararı ne zaman Nisan 2024? FED toplantı takvimi... Haberi Görüntüle

'SİSİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ ATEŞ YAKTI'

Bir diğer Yunan gazetesi In.gr ise "İki ülkenin bakanları ilişkileri geliştirmek için bir araya gelecek" başlığını kullandı ve Katar'daki görüşmenin "yeni bir başlangıç" olduğunu belirti. 27 Kaısm'da yayımlanan bir diğer haberde ise In.gr, Sisi-Erdoğan el sıkışması "ateş" yaktı - Mısır Yunanistan'a "ihanet edebilir" mi?" başlığını kullandı.

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler temin edilmedi! Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme! Bakımı yapan şirketten açıklama: Malzemeler... Haberi Görüntüle

'MISIR YUNANİSTAN'A İHANET EDEBİLİR Mİ?'

Ta Nea gazetesi "Mısır Yunanistan'a ihanet edebilir mi?" sorusunu sordu ve bu haber Atina'nın Mısır ile Türkiye arasındaki yakınlaşmadan dolayı panik içinde olduğunu düşündürdü. Ta Nea'nın haberinde "Atina kesinlikle müttefiklerinin hareketlerini izliyor. Özellikle Türkiye ile ilgili" ifadelerine yer verildi. 

Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Hasan Açıkgöz kimdir? Müzisyen Hasan Açıkgöz neden öldürüldü? Haberi Görüntüle

'ATEŞ YAKAN EL SIKIŞMA'

To Vima gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sisi'nin görüşmesini "Ateş yakan el sıkışma" başlığı ile okurlarına sundu ve "Ya Mısır Yunanistan'a ihanet ederse?" diye sorarak Atina'nın panik içinde olmadığını öne sürdü.  

Türkiye karşıtı haberleri ile sık sık gündeme gelen Kathimerini gazetesi ise "Erdoğan: Mısır ile ilişki kurma süreci başlıyor" başlığını kullandı. 

Elit Andaç Çam memleketi neresi, kimdir? Elit Andaç Çam kaç yaşında, instagram adresi ne? Elit Andaç Çam memleketi neresi, kimdir? Elit Andaç Çam kaç... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN ŞİMDİ NE YAPACAK?

Türkiye'nin Libya mutabakatının ardından Yunanistan, Mısır ile bakanlar düzeyinde bir dizi anlaşmaya imza atmışı. Yunanistan'ın hamlesi Libya mutabakatına karşıtlık olarak yorumlanmıştı. Mısır'ın Türkiye ile ilişkilerini geliştirmesinin ardından Yunanistan'ın nasıl bir hamle yapacağı ise merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading