'YSK oy pusulasındaki siyah nokta için toplanacak' iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bazı basın yayın organlarında yer alan "YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin altındaki "siyah nokta" için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir." iddialarına ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Seçimlere kısa bir süre kalırken sosyal mecralarda oy pusulalarıyla ilgili asılsız iddialar ortaya atılıyor. Bunlardan biri de 'YSK oy pusulasındaki siyah nokta için toplanacak' iddiası oldu.
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bazı basın yayın organlarında yer alan "YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin altındaki "siyah nokta" için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir." iddialarına ilişkin açıklama geldi.
YSK BÖYLE BİR GÜNDEME TOPLANMAYACAK
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Hollanda'da baskı hatası tespit edilen 225 oy pusulası kullanılmadan ayrılıp, tutanak altına alınmıştır. Ayrıca matbaa baskı hatası, seçmen tarafından oy pusulasına konulan ve oy pusulasını geçersiz kılan ayırt edici işaret olarak kabul edilmemektedir. Yüksek Seçim Kurulu'nun böyle bir gündemle toplanacağı iddiası da asılsızdır.''
''İDDİALAR DOĞRU DEĞİL''
Açıklamanın devamında 2018 seçimlerinde de oy verme günü Kocaeli Seçim Çevresinde, cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi üzerinde matbaa baskısı lekesi tespit edilmiş ve seçmenin tercihi ne olursa olsun oylar geçerli sayılmıştır. YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin altındaki "siyah nokta" için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir." şeklindeki iddialar doğru değildir.'' denildi.
Bazı basın yayın organların yer alan, "YSK, oy pusulalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin altındaki “siyah nokta” için toplanacak. Baskı hatası oyları geçersiz kılabilir." şeklinde iddialar doğru değildir. pic.twitter.com/xKEzR4gfqQ
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) May 9, 2023